• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2019

20:00 >> 20:05

(VIDEO) ŠOK! PILOT NAMERNO SRUŠIO AVION, najpre ga je podigao na visinu gde su se putnici onesvestili, PA GA SURVAO U OKEAN!

Vesti

(VIDEO) ŠOK! PILOT NAMERNO SRUŠIO AVION, najpre ga je podigao na visinu gde su se putnici onesvestili, PA GA SURVAO U OKEAN!

Podeli vest

Američki stručnjak Vilijam Longaviš tvrdi da je pilot nestalog boinga "Malezijan erlajnsa" MH370 u martu 2014, namerno podigao avion na visinu veću od 12.000 metara, kako bi se pritisak u letelici toliko spustio da putnici preminu pre pada u more

Longaviš je u novom izveštaju za magazin "Atlantik" izneo svoje mišljenje o tome kako je došlo do ove tragedije, a istraživao je i privatni život pilota Šaha.

Kobne noći oko 01:10 sati pilot je preuzeo upravljanje instrument tablom kada je avion bio na visini od oko 10,6 kilometara, a avionom je upravljao sve do 01:21 sati kada je nestao s radara, prenosi Jutarnji list.

Inženjer Majk Eksner uverava u razgovoru za "Atlantik" da se avion peo do visine od 12.200 metara, uzrokujući brzo onesposobljavanje i smrt svih.

- Putnici bi bili onesposobljeni za nekoliko minuta, izgubili bi svest i nežno umrli bez gušenja ili hvatajući vazduh - kažu stručnjaci.

Najistaknutija i najverovatnija teorija u ovoj fazi je da je Šah namerno oborio avion.

TRAMP SMENIO ŠEFA PENTAGONA! Tektonske promene na čelu američke vojske!

Dugogodišnji Šahov prijatelj, takođe pilot Boinga 777, koji nije želeo da bude imenovan, došao je do zaključka da je kapetan Zaharija Ahmad Šah srušio avion verovatno prevarivši svog kopilota Farika Hamida, koji je bio na završnom letu obuke, da napusti kokpit.

- Zaharije je bio ispitivač na obuci. Samo je trebalo da kaže: ''Idi proveri nešto u kabini'', i kopilot bi otišao - kaže prijatelj.

Motiv zbog kojeg je Šah srušio avion u okean još je misterija, ali njegov prijatelj je upozorio da je imao haotičan privatni život i da je bio krhkog emocionalnog stanja.

- Zaharijev brak bio je loš. U prošlosti je spavao s nekoliko stjuardesa. Pa šta? Svi to radimo. Letiš širom sveta s tim predivnim devojkama. Ali njegova žena je znala za afere - rekao je Šahov prijatelj, dodajući da je loše emocionalno stanje mogući motiv za ovaj suludi potez.

IZRAELSKI MEDIJI OTKRIVAJU: Amerika sprema bombardovanje Irana! U UN TO VEĆ ZNAJU!

Osim burnog privatnog života, kapetan leta MH370 bio je vrlo aktivan na društvenim mrežama, često ostavljajući "nezgodne" komentare na stranici manekenkama Ki Min Lan i njenoj sestri bliznakinji Lan Ki Hui na Fejsbuku.

Osim komentara s jasnim seksualnim aluzijama, Šah je često kritikovao malezijske vlasti i tadašnjeg premijera Nadžiba Razaka, navodi Jutarnji list.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija