• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf.rs

05.07.2019

14:00

SESTRE TINEJDŽERKE UBILE OCA KOJI IH JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO! Podignuta optužnica, preti im 20 godina zatvora

Vesti

SESTRE TINEJDŽERKE UBILE OCA KOJI IH JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO! Podignuta optužnica, preti im 20 godina zatvora

Podeli vest

Sudija u Moskvi proširio je pretresna ograničenja za tri sestre koje su priznale ubistvo svog oca nakon višegodišnjeg nasilja u porodici, u slučaju koji je podstakao raskol u ruskom društvu zbog kontroverznog zakona koji znatno ublažava kažnjavanje zlostavljača u porodici

Sestre Kačaturijan - Kristina (19), Angelina (18) i Marija (17) nalaze se u ograničenom kućnom pritvoru i podvrgnute raznim restrikcijama od kada je njihov otac Mihail umro u julu 2018. godine.

Njima preti do 20 godina zatvora zbog ubistva s predumišljajem, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Istraga koju je tužilaštvo vodilo završena je ranije ovog meseca, a službena optužnica protiv ćerki je podignuta 14. juna.

Dokument, čija je skraćena verzija objavljena na Fejsbuk stranici Angelininog advokata Alekseja Paršina, navodi da su žene redovno bile izložene seksualnom zlostavljanju i ponižavanju od strane svog oca.

Paršin je napisao da je na dan ubistva Mihail Kačaturijan u više navrata ponižavao svoje ćerke, dok je u jednom trenutku najstarija ćerka Kristina izgubila svest nakon što joj je isprskao biber sprej u lice.

On i drugi advokati koji zastupaju sestre Kačaturijan su se obratili šefu ruskog Istražnog komiteta Aleksandru Bastrikinu u pokušaju da poništi optužnicu u korist one koja odražava odbrambeni karakter ženskih akcija.

- Optužnica je, blago rečeno, čudna. Slučaj tužilaštva je pun pretpostavki, izmišljotina i nedoslednosti - napisao je advokat Paršin na Fejsbuku.

Suđenje sestrama Kačaturijan dobilo je široku pokrivenost od ruskih federalnih kanala, nezavisnih i globalnih medija, i podstaklo je diskusiju o pristupu društva porodičnom nasilju nakon uvođenja zakona 2017. kojim se dekriminalizuje većina oblika nasilja.

Oko 350 ljudi se 19. juna okupilo ispred sedišta Istražnog komiteta u Moskvi, čekajući u redu da odbrane sestre.

Neophodna samoodbrana ne može biti zločin - pisalo je na jednom plakatu.

TRI TINEJDŽERKE UBILE OCA, POZNATOG MAFIJAŠA! Godinama ih je tukao i SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO! A sad im preti po 15 godina robije!

Foto: Instagram

Mihail Kačaturijan

Na drugom je pisalo kako je "otac fizički, emocionalno i seksualno zlostavljao svoje ćerke čitav život".

- Zato što su se spasile, suočavaju se sa 20 godina zatvora. Nema više krivice kod žrtve - pisalo je na drugom.

Prema prvim izveštajima, zločin je krenuo spontano jer je otac napao Kristinu, posle čega je ona zgrabila nož. Ipak, mediji navode da je Kačaturijan spavao kada mu je jedna od devojaka zabola nož u grlo, a zatim su joj se pridružile druge dve i napale ga nožem i čekićem. Broj uboda varira od 36 do 45, a imao je rane po vratu, oko srca i po stomaku.

Iako je Sud odbacio tvrdnje da su zločin počinile jer nisu više mogle da trpe zlostavljanje, postoje svedočenja komšija i prijatelja koji ipak idu tome u prilog.

Oni tvrde da Kačaturijan ćerkama nije dozvoljavao da izlaze napolje, čak ni u školu, te da se ponašao kao pravi tiranin. Navodno im je pretio pištoljem i redovno ih je tukao, a zabranjivao im je izlaske i druženje sa prijateljima. Čak je i majka devojaka pobegla od njega zbog maltretiranja.

Uvek ih je tukao. Jednom ih je odveo u šumu i pretio da će ih ubiti. Majka je pobegla, a on je ćerkama zabranio svaku komunikaciju s njom. Kačaturijan je bio povezan sa podzemljem, bio je poput mafijaškog bosa - rekla je jedna porodična prijateljica.

Za Kačaturijana se zna da je bio blizak sa kriminalnim podzemljem, a tokom pretresa njegovog stana i "audija Q7" pronađen je arsenal oružja i dva kilograma heroina.

Kako se navodi, konzumirao je drogu, a sa svojim ćerkama organizovao je niz skandaloznih aktivnosti. Zna se da nigde nije radio, ali i da je porodica veoma dobro živela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija