• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

08.07.2019

12:40

PLJUŠTE OTKAZI! Radnici nemačke banke širom sveta ostali na ulici

Vesti

PLJUŠTE OTKAZI! Radnici nemačke banke širom sveta ostali na ulici

Podeli vest

Hiljade zaposlenih Dojče banke danas su dobili otkaze, od Evrope, do Azije

Nemačka banka najavila je da će eliminisati čitave timove u Aziji i Australiji u okviru džinovskog plana za „poslovni restart“. Prvi otkazi podeljeni su u Sidneju, Hongkongu i drugim lokacijama u azijsko-pacifičkoj regiji. Samo u Aziji, Dojče banka će zatvoriti sve filijale, a potom sledi seča u SAD i Evropi.

Banka je saopštila da će smanjiti globalnu radnu snagu za 74.000 ljudi do 2020. godine, u potezu koji će koštati 7,4 milijarde dolara, i povući se iz svih oblasti vezanih za trgovinu akcijama. Najveći deo tih operacija nalazi se u kancelarijama u Londonu i Njujorku.

U nekim od filijala zaposlenima će biti ponuđene otpremnine. Izvor iz kancelarije banke u Hongkongu kaže da je atmosfera u firmi „sumorna“ otkako su zaposleni pozvani na sastanak.

- Bilo je nekoliko rundi razgovora sa ljudskim resursima, gde su nam davali te pakete i rekli da možemo da napustimo zgradu- rekao je ovaj izvor.

I zaposlenima u londonskoj filijali rečeno je da se spakuju pre nego što su im identifikacione kartice deaktivirane.

STIŽE KRIZA! Crne slutnje evropskih kompanija!

Direktor Dojče banke Kristijan Zeving nazvao je ove mere „restartom koji će fokus kompanije vratiti na klijente“, dodavši da su zbog toga morale biti donete neke „neprijatne odluke".

Drastične mere usledile su posle neuspešnog pokušaja spajanja sa konkurentskom Komercbankom u aprilu. Spajanje je podržala nemačka vlada, ali obe banke su odustale od pregovora nakon što su došle do zaključka da bi dogovor bio preskup.

Ovim potezima je banka koja je nekada bila simbol nemačke ekonomske snage praktično odustala od pokušaja da se pridruži "prvoj ligi" banaka kao što su Goldman saks i DŽej-Pi Morgan Čejs.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija