• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2019

13:28

KAKVI BOLIDI! Greškom otkrivene lokacije nuklearnog oružja NATO u Evropi! EVO GDE SU LOCIRANE PRLJAVE BOMBE!

Vesti

KAKVI BOLIDI! Greškom otkrivene lokacije nuklearnog oružja NATO u Evropi! EVO GDE SU LOCIRANE PRLJAVE BOMBE!

Podeli vest

Bezbednosni komitet Parlamentarne skupštine NATO nedavno je greškom objavio dokument sa tajnim lokacijama nuklearnog oružja Alijanse u Evropi

Kako piše "Vašington post", iz dokumenta se vidi da SAD čuvaju deo svog nuklearnog arsenala u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj.

Dokument "Nova era za nuklearno odvraćanje? Modernizacija, kontrola oružja i savezničke nuklearne sile" prvobitno je objavljen u aprilu, ali je belgijski list "Morgen" tek u utorak objavio deo u kome se pominju lokacije oružja.

- Ove bombe se nalaze u šest američkih i evropskih baza - Klajne Brogel u Belgiji, Bihel u Nemačkoj, Avijano i Gedi-Tore u Italiji, Volkel u Holandiji i Inčirlik u Turskoj - navodi se u delu dokumenta koji je objavio belgijski list.

(FOTO/VIDEO) IMAJU 3 PUTA VIŠE TENKOVA I BORBENIH AVIONA, 4 PUTA VEĆ BROJ RATNIH BRODOVA I OPET IM SE GAĆE TRESU OD RUSIJE! Ovo je grafički prikaz NAORUŽANJA NATO i Ruske Federacije!

"Vašington post" navodi da "Morgen" nije precizirao izvor na koji se pozivaju.

U najnovijoj verziji dokumenta PS NATO, koja je objavljena prošle nedelje, ne pominju se više specifične lokacije oružja već samo avioni koji imaju mogućnost da nose nuklearno oružje.

Autor teksta, senator Džozef Dej kaže da su sve informacije koje je koristio u tekstu javno dostupne i da je aprilski dokument predstavljao nacrt.

"Post" podseća da ni SAD ni njene evropske saveznice ne pričaju otvoreno o lokacijama gde se nalazi američko oružje na evropskom kontinentu.

AMERI, NE DIRAJTE CRNO MORE! NATO počeo vežbe, Putin odmah poslao 10 SVOJIH BRODOVA!

Neimenovani zvaničnik koji je razgovarao sa listom kaže da dokument Parlamentarne skupštine NATO nije zvaničan dokument Alijanse.

Međutim, "Post" ističe da su mnogi evropski mediji dokument prihvatili kao konačnu potvrdu činjenice da SAD skladište svoje oružje u Evropi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sima

pre 4 godine

To je taktika , lažu nije tačno, sad se tek ništa nezna o lokaciji te atomske bombe.Ceo zapad je zasnovan na laži i podvali.

Marcco

pre 4 godine

To za Inčirlik i ja znam. Imaju 50 B61 nuklearnih glava sa varijabilnom snagom od 0,3 do 340 kilotona.

Marcco

pre 4 godine

Greška u predhodnom postu... Nuklearne glave su prebacili iz Turske u Rumuniju

dragan

pre 4 godine

PA BOLIDI SU ONI KOJI VERUJU DA JE nato GRESKOM OBJAVIO INFORMACIJE

Naivčina

pre 4 godine

Ma kako da ne, sve se plašim da bi to tek tako bilo objavljeno ... Ne treba mnogo mozga i zdravog razuma da se shvati da je u pitanju provokacija i "zbunjivanje" Rusije da pomisli da je to tako a u stvarnosti to je samo žvaka za običan narod jer Rusi sve to odlično znaju, gde se rakete nalaze, koji tip, koliko ih ima a možda i serijski bojevi ...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija