• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

22.07.2019

14:11

(VIDEO) BRITANCE ĆE STREFITI INFARKT! NOVO PONIŽENJE IZ TEHERANA! Iranci istakli svoju zastavu na jarobl zauzetog tankera!

Vesti

(VIDEO) BRITANCE ĆE STREFITI INFARKT! NOVO PONIŽENJE IZ TEHERANA! Iranci istakli svoju zastavu na jarobl zauzetog tankera!

Podeli vest

Iranska državna televizija objavila je video-snimak na kom se vidi britanski tanker "Stena impero" sa iranskom zastavom okačenom na jarbolu

Video-snimak prikazuje britanski tanker pod iranskom zeleno-belo-crvenom zastavom. Na kratkom video-snimku se vidi i patrolni brod kako kruži oko tankera. 

Sudeći prema sadržaju video-snimkam, brod je trenutno, praktično prazan. Samo se na gornjem delu palube u jednom trenutku na video-snimku može videti nekoliko ljudi. Usidren jeu luci Bandar Abas na jugu Irana.

Iranski ambasador u Velikoj Britaniji Hamid Bedinedžad upozorio je da je moguća eskalacija tenzija, pošto su britanski zvaničnici odbili da isključe mogućnost uvođenja sankcija Teheranu, kao odgovor na to što je Iran zaplenio britanski naftni tanker u Ormuskom zalivu.

(VIDEO) LONDON POBESNEO, IRAN OBJAVIO SNIMAK ZAPLENE BRITANSKOG TANKERA: Brod pokušao da pobegne, ali su ga opkolil iranski patrolni čamci, a onda je usledio desant iz vazduha...

"Život i zdravlje članova posade tankera ’Stena impero‘ nisu ugroženi, ali mornari, kao i do sada — ostaju na brodu", saopštio je portparol ambasade Rusije u Iranu Andrej Ganjenko.

"Uspeli smo da stupimo u kontakt sa portparolom iranskog Ministarstva inostranih poslova u Bender Abasu. Po njegovim rečima - čitava posada broda, kao i do sada, ostaje na brodu, a u toku je zvanična istraga. Mornari se slobodno kreću palubom bez ikakvih ograničenja", rekao je Ganjenko.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 4 godine

To je obaveza brodova po Međunarodnom pomorskom pravu, kada su u teritorijalnim vodama ili u luci druge zemlje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija