• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.08.2019

10:07

(VIDEO) ŠIPTARSKE BANDE TERORIŠU LONDON! Koriste Fejsbuk OSUĐIVANOG KRIMINALCA za sve prljave poslove!

Vesti

(VIDEO) ŠIPTARSKE BANDE TERORIŠU LONDON! Koriste Fejsbuk OSUĐIVANOG KRIMINALCA za sve prljave poslove!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije tvrdi da se udvostručio broj Albanaca koji ilegalno ulaze u zemlju sa pasošima drugih zemalja, kao i da albanski kriminalci dominiraju na tržištu trgovine drogom

Albanski kriminalci uspešno koriste Fejsbuk za izbegavanje imigracionih racija i krijumčarenje ilegalnih imigranata u Veliku Britaniju, izveštava „Telegraf“.

Stranica na Fejsbuku nazvana „Albanci u Londonu“, koju vodi Albanac Fari Leši, osuđivani pljačkaš banke, ima 123.000 pratilaca i javno objavljuje kriminalne šeme. Stranica nudi pratiocima, ilegalnim albanskim imigrantima sve, od upozorenja na racije graničara, preko fotografija zvaničnika i njihovih kombija, do saveta o tome kako da sklope lažni brak.

Ta stranica predstavlja i mesto na kojem Albanci mogu da kontaktiraju krijumčare ljudima. Uz naknadu do 1.500 funti po osobi, ilegalni imigranti se tajno dovode u Veliku Britaniju preko Irske, koja je najlakša tačka ulaska.

U ponudi je i zapošljavanje osoba koje govore engleski jezik i koje mogu da polažu testove za državljanstvo na engleskom jeziku za Albance, ili pisane testove za dobijanje vozačke dozvole.

Fari Leši, navodi list, „mastermajnd“ fejsbuk stranice, ilegalno je ušao u Veliku Britaniju nakon šestogodišnje kazne zatvora zbog pljačke 20.000 funti u Italiji. Nakon što je osuđen za trgovinu drogom u Britaniji, deportovan je u martu. Taj kriminalac može se videti na Jutjubu kako drži dva pištolja i promoviše svoju rep muziku.

BRUTALNI ALBANSKI KARTEL TERORIŠE BRITANIJU! Preuzeli podzemlje i sada drže tržište kokaina od PET MILIJARDI FUNTI!

„Telegraf“ piše da su administratori zatvorili tu fejsbuk stranicu u roku od sat vremena nakon što su ih novinari kontaktirali I odbili da daju izjavu. A iz Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije obećavaju nultu toleranciju prema bilo kojoj zloupotrebi imigracionog sistema.

- Svako ko namerno ometa sprovođenje zakona treba da oseti svu snagu zakona. Kompanije koje su vlasnici društvenih mreža odgovorne su za sprečavanje ilegalnih aktivnosti na svojim platformama. Naša lista digitalnih pretnji nalaže obavezu kompanijama da se bave sprečavanjem ilegalnih aktivnosti na svojim platformama, uključujući organizovani imigracioni kriminal- navode u ministarstvu.

Prema britanskoj Nacionalnoj agenciji za kriminal, albanske kriminalne bande dominiraju tržištem kokaina u Britaniji, privlačeći ilegalne imigrante sa udaljenog, planinskog, severnog dela Albanije, gde je siromaštvo rasprostranjeno.

- Albanske kriminalne grupe predstavljaju značajnu pretnju. London je njihovo glavno središte, ali oni deluju širom Velike Britanije- rekao je portparol ove agencije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija