• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.08.2019

08:32

STIV DŽOBS JE ŽIV?! Jedna fotografija iz Egipta pokrenula je NEZAPAMĆENU TEORIJU ZAVERE! Bio je dovoljno MOĆAN, BOGAT I LUD da uradi tako nešto i PREVARI CEO SET!

Vesti

STIV DŽOBS JE ŽIV?! Jedna fotografija iz Egipta pokrenula je NEZAPAMĆENU TEORIJU ZAVERE! Bio je dovoljno MOĆAN, BOGAT I LUD da uradi tako nešto i PREVARI CEO SET!

Podeli vest

Na internetu osvanula fotografija snimljena u Egiptu, na kojoj se vidi čovek koji jako liči na pokojnog osnivača "Epla". Teoretičari zavere sada tvrde da je on lažirao svoju smrt i da se krije u afričkoj zemlji

Hiljade korisnika društvenih mreža tvrde da je osnivač "Epla" Stiv Džobs, koji je 2011. umro od raka, u stvari živ. Svi oni su na internetu videli fotografiju snimljenu u Egiptu, na kojoj se vidi čovek koji neodoljivo podseća na Džobsa. Teoretičari zavere sada veruju da je pokojni IT stručnjak lažirao svoju smrt i da se krije u afričkoj zemlji.

Bogat i lud

Stiv Džobs je bio toliko bogat i lud da je mogao da lažira svoju smrt i sakrije se u Egiptu
Komentar na "Reditu"

Opšta histerija nastala je nakon što je fotografija Džobsovog dvojnika u subotu objavljena na Fejsbuku. Na njoj je prikazan muškarac obučen u tradicionalnu egipatsku odoru sa papučama na nogama, koji neverovatno liči na preminulog osnivača "Epla". On je uslikan iz profila, nosi naočare i ručni sat i sedi na beloj plastičnoj stolici.

Čim je slika objavljena, preneo ju je poznati sajt "Redit" u članku pod naslovom: "Stiv Džobs se krije u Egiptu nakon što je lažirao sopstvenu smrt". Taj tekst izazvao je pravu histeriju na internetu, sa više hiljada komentara i desetina hiljada pregleda. Mnogi od Džobsovih fanova sada su uvereni da je na slici zaista on.

Evo ga i na selfiju iz Rija

Foto: Inforemr DN

Fotografija iz Egipta nije jedina koja je pokrenula teorije zavere da je Džobs i dalje živ. Tako je pre pet godina "Redit" objavio selfi fotografiju jednog Brazilca iz Rio de Žaneira. On je u pozadini uslikao muškarca u invalidskim kolicima, koji takođe neverovatno liči na Stiva Džobsa. To je isto podstaklo spekulacije da Amerikanac nije umro, već da se krije u Riju, gde je navodno na lečenju.

- Znam da bi ovo trebalo da bude šala, ali taj tip toliko liči na Stiva Džobsa da mi je neverovatno da je u pitanju puka slučajnost - jedan je od komentara.

Drugi su naveli da je Stiv Džobs bio toliko bogat da je mogao da lažira svoju smrt i sakrije se u Egiptu.

- Nisam baš veliki ljubitelj teorija zavera, ali Džobs bi bio dovoljno lud da pokuša ovako nešto. On bi mogao da lažira svoju smrt i sakrije se u Egiptu - piše u drugom komentaru.

Neki od korisnika društvenih mreža podsetili su da je Džobsov otac Sirijac iz Homsa, Abdulfatah el Džandali, zvani Džon, te da zbog toga nije toliko neverovatno da se osnivač "Epla" posle lažirane smrti preselio bliže porodičnoj domovini.

Ipak, pojedinci su na osnovu proučavanja detalja sa slike posumnjali u celu teoriju.

- Ali čovek na slici ne nosi "Eplov" sat. To je već sumnjivo - naveli su oni.

Džobs je, inače, preminuo 5. oktobra 2011. u 56. godini. Umro je od raka pankreasa u gradu Palo Alto u Kaliforniji, u kojem je živeo. Njegova smrt izazvala je veliki potres u poslovnim krugovima, budući da je bio jedan od najvećih vizionara i tehnoloških inovatora.

Foto: Inforemr DN

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija