• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.09.2019

09:12

(VIDEO) DORIJAN POPLAVIO AMERIČKO OSTRVO I IDE KA KANADI, oluje tutnje 145 kilometara na sat, ŽIVOT IZGUBILE 43 OSOBE!

Vesti

(VIDEO) DORIJAN POPLAVIO AMERIČKO OSTRVO I IDE KA KANADI, oluje tutnje 145 kilometara na sat, ŽIVOT IZGUBILE 43 OSOBE!

Podeli vest

Uragan "Dorijan" na kratko je u petak pogodio ostrva Auter Benks u američkoj Severnoj Karolini, donoseći sa sobom snažne vetrove i talase, i potom se uputio ka Kanadi

Oluja je pogodila Kejp Hateras na Auster Benksu oko devet časova ujutru, s vetrovima jačine 150 kilometara po času, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Kako dodaje, Dorijan je kasnije počeo da se udaljava od zemalja srednjeg Atlantika i uputio se ka Kanadi, gde se očekuje da će večeras doneti vetrove snage uragana u delove kanadske pokrajine Nova Škotska, prenosi Rojters.

 


Olujna bura izazvala je poplave na ostrvu Okrakok u Auter Benksu i nestanak struje, rekao je novinarima guverner Severne Karoline Rej Kuper.

Uragan je oslabio na oluju kategorije jedan, ali donosi vetrove jačine od 145 kilometara na sat. Do sada su stradale 43 osobe.

 

 

 

 


To je značajno slabije u odnosu na proteklu nedelju, kada je pogodio Bahame, usmrtivši najmanje 43 osoba, prenose mediji, dodajući da će broj žrvata verovatno rasti.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija