• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

09.09.2019

09:22

NAPETO U RIMU! Danas glasanje o poverenju italijanskoj vladi!

Vesti

NAPETO U RIMU! Danas glasanje o poverenju italijanskoj vladi!

Podeli vest

Italijanski premijer Ðuzepe Konte danas će predstaviti prioritete rada nove vlade, nakon čega će parlament glasati o poverenju koalicionoj vladi Pokreta pet zvezda i Demokratske stranke

Konte će govoriti pred donjim domom parlamenta u 11 sati, a glasanje o poverenju vladi očekuje se nekoliko sati nakon parlamentarne rasprave, prenosi Hina.

Potom će se premijer obratiti Senatu, a gornji dom italijanskog parlamenta će tada glasati o poverenju vladi. Očekuje se da će vlada preživeti glasanje u oba doma parlamenta, ali tesno u Senatu.

(VIDEO) HAOS U LIDSU, NAPADNUT BORIS DŽONSON! Britanski premijer jedva "izvukao živu glavu", ZA SVE JE KRIV BREGZIT!

Očekuje se da će nova italijanska vlada imati manje konfrontacioni pristup prema Evropskoj uniji i blaži stav o migracijama, pošto je vlast napustila krajnje desna Liga Matea Salvinija.



Međutim, još uvek postoji prostor za sukob između Rima i Brisela jer će Italija verovatno i dalje biti protiv budžetskih pravila evrozone, ali i zahtevati ravnomerniju raspodelu migranata među državama članicama EU-a.

EVROPSKI PARLAMENT PREDLAŽE UKIDANJE SANKCIJA RUSIJI! Prvi korak na putu normalizacije odnosa!

Ipak, anketa Ipsosa koju je objavio nedeljni Korijere dela Sera pokazuje da 52 odsto Italijana ima negativno mišljenje o novoj vladi


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija