• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

11.09.2019

09:28

(VIDEO) RUSI PRAVE NEBESKU ZVER! Razvili tehnologiju za BORBENI HELIKOPTER KOJI LETI 600 km NA SAT!

Vesti

(VIDEO) RUSI PRAVE NEBESKU ZVER! Razvili tehnologiju za BORBENI HELIKOPTER KOJI LETI 600 km NA SAT!

Podeli vest

Rusija je razvila tehnologiju zahvaljujući kojoj će borbeni helikopteri moći da lete brzinom i do 600 kilometara na sat, što je mnogo brže od američkih pandana

Kompanija "Kamov", koja je deo holdinga "Helikopteri Rusije", već je patentirala tu tehnologiju, a vest je obelodanio glavni konstruktor preduzeća Sergej Mihejev tokom nedavno održanog Međunarodnog avijaciono-kosmičkog salona "MAKS 2019" u Žukovskom, nedaleko od Moskve.

Prema njegovim rečima, perspektivni pandani koje proizvode američke kompanije "Boing" i "Sikorski" još nisu dostigli takve pokazatelje - američki helikopteri koji su u razvoju leteće brzinom od 480 do 550 kilometara na sat.

(VIDEO) UNUTAR KREMLJA PRONAĐENO PRAVO BLAGO! Arheolozi otkrili artefakte JOŠ IZ GVOZDENOG DOBA!

Budući da kompanija "Kamov" ima sve kompetencije za stvaranje takvih vrsta letelica, ruski vojni eksperti kažu da se njihovim izjavama može verovati. Oni objašnjavaju da mnoge kompanije već duže vreme rade na stvaranju brzih helikoptera i da će u perspektivi helikopteri koji razvijaju velike brzine pomoći i u borbi protiv neprijateljskih lovaca-bombardera.

Vojni ekspert i zaslužni vojni pilot Rusije, general-major Vladimir Popov, međutim, smatra da se takav projekat može pojaviti tek za deset godina.

"Proračuni pokazuju da danas možete da postignete tako velike brzine zahvaljujući energetskim mogućnostima motora, aerodinamici rotora i konstrukciji samog helikoptera. Tu se koristi mnogo novih tehnologija. Mi možemo da kažemo da smo ispred cele planete i zaista je to tako. Za postizanje brzine od 600 kilometara na sat za helikopter, bez sumnje, potrebni su poseban pristup i napredna tehnologija. Međutim, mislim da niko neće imati takav projekat još deset godina", smatra Popov.

AMERIKA OVAKAV RAT U BELOJ KUĆI NE PAMTI! Bolton: Ja sam podneo ostavku! Tramp: Otpustio sam Boltona! SAD U RASULU, SVET U STRAHU, svi čekaju epilog!

Ekspert je istovremeno istakao i veliki potencijal ruske avijacione industrije.

"Takve izložbe poput ’MAKS 2019‘ daju nam razlog da slobodno možemo da kažemo da naša avijaciono-kosmička industrija i vazduhoplovna industrija i naši konstruktori, tehnolozi i proizvođači imaju veliki potencijal i sjajne mogućnosti. U stvari, mi smo među tri najbolja proizvođača aviona u svetu", istakao je Popov.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija