• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.09.2019

14:57

(FOTO/VIDEO) PLANETA SE DIVI KINESKOM DŽINOVSKOM ČUDU! U Pekingu se otvara NAJVEĆI AERODROM NA SVETU!

Vesti

(FOTO/VIDEO) PLANETA SE DIVI KINESKOM DŽINOVSKOM ČUDU! U Pekingu se otvara NAJVEĆI AERODROM NA SVETU!

Podeli vest

U Pekingu se krajem meseca otvara najveći aerodrom na svetu, posle pet godina izgradnje

Novo transportno čvorište "Međunarodni aerodrom Peking Dasing", čija je izradnja koštala 80 milijardi juana (11,3 milijarde dolara), imaće spektakularan terminal u obliku morske zvezde, i biće najveći na svetu budući da se prostire na površini od 700.000 metara kvadratnih, prenosi Raša tudej.

Foto: AP/Photo

Celokupan aerodrom pokriva površinu od oko 47 kvadratnih kilometara, sa četiri piste i 268 parking mesta za avione.

Novi aerodrom, lociran 46 kilometara južno od pekinškog trga Tjenanmena, trebalo bi da prima do 45 miliona putnika godišnje do 2021. godine, a 72 miliona do 2025. godine.

 

 

Postoje, međutim, još ambiciozniji planovi za njegovo širenje, jer se očekuje da poveća svoj kapacitet na 100 miliona putnika do 2040.

Foto: AP/Photo

Biće to najveća vazduholovna luka na svetu, ali dizajnirana na takav način da nijedan putnik neće morati da hoda više od osam minuta da bi stigao do bilo kakvih vrata.

(FOTO) VUČIĆ: KINA NEMA POUZDANIJEG PARTNERA I ISKRENIJEG PRIJATELJA OD SRBIJE! Beograd obeležio 70. godina od osnivanja NR Kine!

Foto: AP/Photo

Aerodrom je dizajnirala arhitektonska kompanija "Zaha Hadid". Prema CNN-u, bezbednosni kontrolni punktovi biće bliže vratima, uključivaće robote koji će se kretati po terminalu i pomagati korisnicima, i pružati putnicima najnovije informacije o vremenu leta i vremenskim prilikama.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija