• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

27.09.2019

14:27

(VIDEO/FOTO) AMERI U PANICI! Da li će ruske RAKETE ONIKS razbiti njihov POMORSKI ODBRAMBENI SISTEM?!

Vesti

(VIDEO/FOTO) AMERI U PANICI! Da li će ruske RAKETE ONIKS razbiti njihov POMORSKI ODBRAMBENI SISTEM?!

Podeli vest

Obalski sistem "Bastion", koji ulazi u sastav Pacifičke flote, prvi put u istoriji je lansirao krstareću raketu "Oniks" na Čukotki, koja je uspešno pogodila metu na poligonu udaljenom 200 kilometara od mesta lansiranja, prenela je televizija "Zvezda"

Raketa Oniks P-800 je univerzalni protivbrodski krstareći projektil. Moguće je ispaliti je iz vertikalnih podmorničkih lansera, iz torpednih cevi od 650 mm, sa aviona, kao i sa pokretnih obalskih lansera.

Foto: Printscreen youtube/Ilustracija

 

Velika brzina (2,5 maha), varijabilni profil leta, savremena elektronska oprema otporna na ometanje i domet od 120-130 km, daju ovom projektilu vrlo velike šanse u proboju štita američkog odbrambenog sistema AEGIS. 

(VIDEO) MOĆNA RUSKA RAKETA OD KOJE NATO IMA NOĆNE MORE! Alijansa traži da ih Rusija uništi, PUTIN IH VEĆ RAZMESTIO NA STRATEŠKE POZICIJE!

Lansiranje rakete "Oniks" na Čukotki je izvršeno u skladu sa planom borbene obuke raketnih jedinica i snaga na severoistoku Rusije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Sva neophodna tehnika i osoblje dopremljeni su na mesto lansiranja velikim desantnim brodom. Tehnika, koja je korišćena prilikom lansiranja "Oniksa", prešla je više kilometara do mesta lansiranja.

Foto: Printscreen youtube/Ilustracija

Takođe se ističe da je oko deset ratnih brodova i aviona pomorske avijacije osiguravalo bezbedno lansiranje.

 

 

Kako je saopšteno, lansiranje i let rakete protekli su prema planu.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija