• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2019

12:03

OVO JE NAJJAČA RAKETA NA PLANETI, do Amerike stiže za POLA SATA! Kinezi predstavili ČUDO NUKLEARNOG NAORUŽANJA (VIDEO/FOTO)

Vesti

OVO JE NAJJAČA RAKETA NA PLANETI, do Amerike stiže za POLA SATA! Kinezi predstavili ČUDO NUKLEARNOG NAORUŽANJA (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Kina danas velikom paradom obeležava 70 godina od nastanka Narodne Republike Kine, a tu priliku iskoristili su da pokažu svoje novo naoružanje.

DF-41 

Najviše pažnje privukla je balistička raketa DF-41, koja je, prema nekim tvrdnjama, najjača raketa na planeti.

Kako je pisao CNN, njen razvoj počeo je još 1997. godine, i bilo je glasina da će biti prikazana na paradama 2015. i 2017, ali je ipak sve do sada držala u tajnosti.

Raketu su kineski vojni stručnjaci okarakterisali kao poruku koja se šalje svetu - Kina ima dovoljnu nuklearnu snagu da odgovori na ucenu iz bilo koje zemlje.

 

 

Ova raketa ima domet više od 14.000 kilometara i može nositi oko 10 bojevih glava, koje mogu pogoditi cilj bilo gde na zemlji. Sa ovim dometom, DF-41 je postala raketa sa najdužim dometom na svetu, premašivši tako američki LGM-30 Minuteman, čiji je domet 13.000 kilometara, prenosi "Global times". Ima pogon na čvrsto gorivo, kao i ruske rakete, što joj omogućava brže postavljanje i lansiranje.

 

 

Tamošnji zvaničnici naveli su i da bi, u slučaju ispaljivanja, do Amerike, mogla stići za samo pola sata.

Kineski nuklearni eksperti nazvali su DF-41 kao nuklearno oružje četvrte generacije, čija je tehnologija takva da tokom testiranja nije bilo grešaka.

 

DF -100

Na paradi je prikazana i nova supersonična strateška krstareća raketa DF-100 (Dongfeng-100).

 

 

U medijima se ranije pojavila informacija da ove rakete mogu da savladaju američke protivraketne sisteme i da pogode ciljeve na velikoj udaljenosti, preneo je "Sputnjik".

 

 

 

WZ-8 

Svoje mesto u počasnom defileu našao je i dron WZ-8, bespilotna letelica koja, prema nekim natpisima, ne može biti otkrivena ni najsavremenijim sistemima protivvazdušne odbrane.

 

 

DF-17

Predstavljena je i raketa DF-17, koja se koristi za predizne udare na ciljeve srednjeg  dometa.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBA SRBIN

pre 4 godine

OD KAFANČE (AMERIKE) KINEZI ĆE NAPRAVITI PUSTO POLJANČE!!! BRAĆO KINEZI, DAJTE NAM SAMO JEDNU RAKETLU DA MALO PLAŠIMO TE JENKI ZLOČINCE!!!

Nukić

pre 4 godine

Amerikanci napravili test nove nuklearne interkontinentalne rakete i ćute ne pokazuju i ne goovore i ne prete nikome ništa ko šta nisu ni pred Hirošimu i Nagasaki? To samo slabije kuče laje i pokazuje zube a posle kad se bombarduje ćuti...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija