• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.10.2019

17:03

SAJBER STRAH ZAVLADAO BELOM KUĆOM! Tramp u panici zbog IRANSKIH HAKERA!

Vesti

SAJBER STRAH ZAVLADAO BELOM KUĆOM! Tramp u panici zbog IRANSKIH HAKERA!

Podeli vest

Grupa hakera, koja je navodno povezana sa iranskom vladom, pokušala je da upadne u i-mejl adrese osoba koje su povezane sa predizbornom kamapanjom američkog predsednika Donalda Trampa, ali nije u tome uspela, prenosi Rojters pozivajući se na izvore upoznate s tom akcijom

Kompanija Majkrosoft prethodno je saopštila da je zabeležila značajne sajber aktivnosti grupe, koju zovu "Fosfor", a za koju veruje da potiče iz Irana i da je povezana sa vladom te zemlje.

Majkrosoft tvrdi da se na meti hakera našlo više od 200 i-mejl naloga, od kojih neki pripadaju osobama povezanim sa predizbornom kampanjom za predsedničke izbore u SAD, dodaje Bi-Bi-Si.

Kako se precizira, grupa je više od 2.700 puta pokušala da identifikuje i-mejl naloge u periodu od 30 dana, od avgusta do septembra, a potom "napala 241 nalog".

NOVA PRAVILA! Tramp zabranio izbeglicama bez zdravstvenog osiguranja ulazak u SAD!


- Nalozi koji su bili meta povezani su sa američkom predsedničkom kampanjom, aktuelnim i bivšim američkim zvaničnicima, novinarima koji prate svetsku politiku i istaknutim Irancima koji žive van Irana - navodi Majkrosoft.

Majkrosoft dodaje da su na kraju samo četiri naloga kompromitivana, ali da nijedan od njih nije povezan sa kampanjom Trampa niti i sa jednim bivšim ili trenutnim zvaničnicima.

Portparol Trampove kampanje rekao je da oni nemaju naznake da se njihova infarkstuktura našla na meti hakera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRBA

pre 4 godine

ONI TO RADE ODAVNO SAMO SE JENKI NISU OBAVESTILI NA VREME!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija