• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2019

18:56

TRAMPU SE DRMA FOTELJA! Pojavio se drugi uzbunjivač! AMERIČKA JAVNOST IŠČEKUJE NOVE SKANDALE PREDSEDNIKA!

Vesti

TRAMPU SE DRMA FOTELJA! Pojavio se drugi uzbunjivač! AMERIČKA JAVNOST IŠČEKUJE NOVE SKANDALE PREDSEDNIKA!

Podeli vest

U pokrenutom procesu za smenjivanje američkog predsednika Donalda Trampa došlo je do iznenađenja jer se pojavio i drugi uzbunjivač, saopštili su advokati koji zastupaju prvog uzbunjivača

Advokat Mark Zaid rekao da je i on izneo informacije o pokušajima predsednika Donalda Trampa da izvrši pritisak na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da istraži njegovog političkog rivala, bivšeg potpredsednika i mogućeg predsedničkog kandidata Džoa Bajdena.

On je naveo da je i taj drugi uzbunjivač službenik obaveštajne službe, da je upoznat sa slučajem i da je o tome razgovarao s generalnim inspektorom, prenosi BBC.

Ovi vest Bela kuća nije komentarisala, a Tramp je odbacio i prvobitne navode.

Za sada se ništa ne zna o detaljima vezanim za drugog uzbunjivača.

DRAMA U AMERICI! DA LI ĆE TRAMP ZAVRŠITI KAO NIKSON?! Iako mu preti OPOZIV, republikanci su LOJALNI DONALDU, JER IM ČUVA STATUS! (VIDEO)



Kako je Zaid rekao za ABC, drugi uzbunjivač je osoba koja je iz prve ruke saznala za navode povezane s telefonskim razgovorom Trampa i Zelenskog 25. jula.

O drugom uzbunjivaču je pisao i Njujork tajms, navodeći da drugi uzbunjivač razmatra izlazak u javnost s potpunijim informacijama o tom slučaju.

Trampov advokat Rudi Ðulijani napisao je na svom Tviteru da ne bi bio iznenađen da se otkrije još jedan "tajni izvor" i ponovio da je istraga protov Trampa politički motivisana.

Obaveštajni komitet Predstavničkog doma Kongresa objavio je prošle nedelje redigovanu verziju uzbunjivačke žalbe na američkog predsednika Donalda Trampa, koja je dovela do istrage u Kongresu protiv njega.

U toj žalbi navodi se da je uzbunjivač od više zvaničnika vlade SAD čuo da predsednik koristi predsedničku moć kako bi zatražio mešanje strane države u predsedničke izbore 2020. godine.

Potvrda da postoji drugi uzbunjivač mogla bi da izazove dodatno nezadovoljstvo u Republikanskoj partiji, čiji pojedini članovi su već kritikovali Trampov poziv Ukrajini i Kini da istraže Bajdenovog sina, piše Glas Amerike.



Republikanski senatori Mit Romni, Ben Sas i Suzan Kolins već su izrazili zabrinutost što Tramp pokušava da od stranih vlada dobije pomoć za predsedničke izbore naredne godine, međutim, drugi republikanci i dalje čvrsto brane predsednika, ističući da sporni telefonski poziv sa Zelenskim nije bio značajan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija