• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.10.2019

18:13

NOVI DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI AMERA! FBI vrbovao rusku poslanicu ZA ŠPIJUNA!

Vesti

NOVI DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI AMERA! FBI vrbovao rusku poslanicu ZA ŠPIJUNA!

Podeli vest

Poslanicu Dume Ingu Jumaševu, koja je službeno otputovala u SAD, na aerodromu u Njujorku sačekali agenti FBI i ispitivali je najmanje sat. Nudili joj i "neformalni" razgovor sa njihovim šefom

Amerikanci su pokušali da pridobiju rusku poslanicu Ingu Jumaševu da špijunira za SAD. Agenti FBI su Jumaševu, koja je u subotu otputovala u Ameriku u službenu posetu, više od sata ispitivali na aerodromu u Njujorku i nudili joj čak i "neformalni" razgovor sa njihovim šefom. Ona je odbila saradnju i o svemu odmah obavestila ambasadu Rusije u Vašingtonu.

Praktično privedena

Poslanica ruske Dume krenula je na forum Dijalog Fort Ros u Kaliforniji, koji je počeo juče. U pitanju je platforma za komunikaciju između ruskih poslanika i američkih kongresmena. Žena je u subotu sletela na aerodrom u Njujorku, odakle je trebalo da nastavi put, ali su je u tome omeli pripadnici FBI. Oni su je čekali na aerodromu i rekli joj da pođe sa njima.

Protest

Poslali smo protestnu notu Stejt departmentu. Očekujemo objašnjenje
Anatolij Antonov

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov naveo je da su Jumaševu praktično priveli i ispitivali je više od sata, nakon čega su je pustili.
- Agent FBI prišao joj je na aerodromu, predstavio se i poveo je izdvojenu sobu. Tokom ispitivanja agent joj je ponudio da se neformalno sretne sa njegovim šefom u FBI, kako bi popili kafu i razgovarali u opuštenijoj atmosferi - otkrio je Antonov.

On je istakao da Rusija takve postupke Amerike smatra neprihvatljim.
- Poslali smo protestnu notu Stejt departmentu. Očekujemo objašnjenje - rekao je Antonov.

Inga Jumaševa nije želela da otkrije šta su agenti FBI hteli od nje, ali je naglasila da je ispitivanje bilo neprijatno.
- O svemu sam obavestila ruskog ambasadora Antonova čim su me pustili. Sada diplomate rešavaju tu stvar - izjavila je Jumaševa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

АСЫЛТАШ ⠀ Приехала на встречу с участниками Молодёжного образовательного форума башкирской культуры «АСЫЛТАШ-2019». Это около 300 молодых людей со всей республики и соседних регионов, интересующихся культурой башкирского народа, желающих получить прогрессивные знания в области предпринимательства. Сам форум проходит в Баймакском районе, на берегу озера Графское. ⠀ Для ребят подготовлена насыщенная образовательная программа: участие в этноквестах, мастер-классах, интерактивных занятиях, дебатах на башкирском языке, просмотр фильмов, концерты и игры. Участники имеют возможность выиграть грант на реализацию своих проектов и получить наставничество известных представителей башкирского бизнеса. ⠀ Во время мотивационно-смыслового диалога я рассказала о своём профессиональном пути и вместе с участниками мы обсудили одну из главных тем, которая их волнует больше всего – что такое настоящая команда и кто такой истинный лидер. Каким он должен быть? ⠀ Очень рада, что в форуме принимают участие лидеры молодежных землячеств районов республики. Мне, как руководителю Землячества Башкортостана в Москве, было приятно поделиться опытом и найти единомышленников.

A post shared by Inga Yumasheva (@inga_yumasheva) on Jul 18, 2019 at 10:13pm PDT

 

Pritisak na Ruse

Iako nije htela da otkrije o čemu je pričala sa agentima FBI, veruje se da su je oni vrbovali za špijuna.
- Amerikanci ne mogu da dođu do podataka iz ruskih diplomatskih misija, pa na sve moguće načine pokušavaju da privole ruske građane da rade za njih. Obaveštajci SAD prate ruske državljane po Americi, raspisuju oglase preko Fejsbuka u potrazi za špijunima i maltretiraju ruske diplomate i zvaničnike - pišu ruski mediji.

Oni podsećaju da Amerikanci tokom zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku nisu izdali vize za osam članova ruske diplomatske delegacije.
- To je maltretiranje i vrsta pritiska. Do danas nisu objasnili zašto su to uradili. Oni su samo zemlja domaćin UN i nemaju pravo da odbiju zahtev za vizu diplomatama koji idu u tu međunarodnu organizaciju - ističu ruski mediji.

(VIDEO) PUTIN SA ŠOJGUOM ZAPUCAO U SIBIRSKU TAJGU... Nećete verovati šta je Vladimir radio uoči svog 67. rođendana!

Lavrov: Neprijateljski gest

Foto: AP PHOTO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio je da incident u Njujorku predstavlja još jedan neprijateljski gest Amerike i da će on uticati na dalje urušavanje odnosa između Vašingtona i Moskve.
- Oni koji donose odluke u Vašingtonu moraju da razmisle kuda njihovi potezi vode. Ovakva njihova politika ne gleda unapred i veoma je opasna. S druge strane, interesovanje javnosti za Dijalog u Fort Rosu pokazuje da američki građani više vole bilateralnu saradnju nego konfrontacije - naveo je Lavrov u saopštenju.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sajber

pre 4 godine

Dovoljno je pogledati lice ove gospodje I videti koliko je FBI glup. Ovo lice nikada nikog nebi odalo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija