• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

07.10.2019

11:09

AMERI SMEŠTAJU BUGARIMA I RUMUNIMA PAKLENU "IGRANKU" S RUSIMA! Stavljaju im metu na čelo, iako ih je Moskva ŽESTOKO UPOZORILA!

Vesti

AMERI SMEŠTAJU BUGARIMA I RUMUNIMA PAKLENU "IGRANKU" S RUSIMA! Stavljaju im metu na čelo, iako ih je Moskva ŽESTOKO UPOZORILA!

Podeli vest

Analitički centar "Rand korporacija" američke vlade objavio je izveštaj, posvećen strategiji obuzdavanja Rusije u Crnomorskom regionu

Autori izveštaja izražavaju zabrinutost činjenicom da je Moskva u poslednje vreme modernizovala Crnomorsku flotu i povećala broj snaga u Južnom vojnom okrugu.

Po mišljenju eksperata centra, kako bi se suprotstavili "porastu ruskog uticaja" u regionu, treba postaviti sisteme PVO i obalske raketne sisteme u Bugarskoj i Rumuniji. Među ostalim merama - povećanje broja vojnih vežbi NATO-a i pružanje pomoći razvoju vojnog potencijala Ukrajine i Gruzije.

(VIDEO) ŠTA NATO SPREMA U RUMUNIJI?! Bukurešt mora da uloži 2,5 milijarde dolara svojih para da VOJNU BAZU NA CRNOM MORU proširi po standardima Alijanse!

Pri tome je Rusija više puta naglašavala da je širenje snaga Alijanse na istok u suprotnosti sa ranije dobijenim garancijama od lidera zapadnih država. U Moskvi su izjavili da će reagovati istom merom na agresivne korake NATO-a, dok oni koji žele da uključe Ukrajinu i Gruziju u sastav bloka, treba da razmisle o posledicama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 4 godine

A Ameri mnoooogo brinu što će drugi da izginu !

zoran

pre 4 godine

Raduju se samo topalovići i prodavci sveća. Imaće bolji promet i zaradu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17