• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Tanjug

09.10.2019

18:42 >> 21:12

PRVE ŽRTVE TURSKIH NAPADA! Poginulo 15 LJUDI, CIVILI BEŽE! Napadi TRENUTNO OBUSTAVLJENI! Savet bezbednosti ZASEDA IZA ZATVORENIH VRATA! Tramp: Odluka da se uključimo u sukob na Bliskom istoku NAJGORA U ISTORIJI!

Vesti

PRVE ŽRTVE TURSKIH NAPADA! Poginulo 15 LJUDI, CIVILI BEŽE! Napadi TRENUTNO OBUSTAVLJENI! Savet bezbednosti ZASEDA IZA ZATVORENIH VRATA! Tramp: Odluka da se uključimo u sukob na Bliskom istoku NAJGORA U ISTORIJI!

Podeli vest

Petnaest osoba, od čega su osam civili poginuli su, a još dvoje građana je ranjeno, prilikom artiljerijskog napada turske vojske na mesto Ras Elajn, na severu Sirije, saopštio je Centar za koordinaciju vojnih operacija Sirijskih demokratskih snaga

Prema navodima predstavnika kurdskih snaga, Turska je napala i gradove Darbasija, Malikija, Kamišli u provinciji Hasaka, kao i gradove Tel Abjad i Ajn Isa u Raki.

 

Pored toga, dodaju Kurdi, napad je izveden i na dalekovode i na vodovodnu stanicu koja pijaćom vodom snabdeva grad Hasaku.

U međuvremenu je sirijska državna televizija saopštila i da su napadi Turske obustavljeni, kao i da se trenutno uklanjaju betonski blokovi koji su razmešteni na sirijsko-turskom graničnom prelazu.

Prema poslednjim informacijama, Turska vojska je ušla u Sirijski grad Tel Abjad, gde se sastala sa Sirijskim demokratskim snagama koje predvode Kurdi. A veliki broj civila u Siriji napušta gradove koji se nalaze duž granice sa Turskom, nakon današnje operacije turske vojske, javljaju mediji.

Oglasio se Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, koji će razgovarati sutra o situaciji u Siriji iza zatvorenih vrata, navele su neimenovane diplomate nakon što je Turska pokrenula vojnu operaciju protiv kurdskih boraca na severoistoku Sirije.

 


Raspravu 15 članica SB UN o situaciji u Siriji zatražilo je pet evropskih članica - Britanija, Francuska, Nemačka, Belgija i Poljska, rekle su neimenovane diplomate, preneo je Rojters.

 

Oglasio se i američki predednik Donald Tramp koji je napisao na Tviteru da je odluka SAD da se uključi u sukob na Bliskom istoku najgora u istoriji.

 

OSLOBODIĆEMO SIRIJU OD TERORISTA! Turska obavestila UN o početku vojne akcije, a Erdogan poručio: NAŠ CILJ JE MIR! (FOTO/VIDEO)

- Potrošili smo osam biliona dolara na Bliskom istoku, a toliko naših vojnika je tamo izgubilo život. I to sve zbog orućja za masovno uništenje koga nije bilo. Sad se polako i mirno vraćamo kući- poručio je Tramp.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija