• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2019

09:04

TRAMP ČESTITAO 800 GODINA AUTOKEFALNOSTI SPC! Objavljeno pismo američkog predsednika!

Vesti

TRAMP ČESTITAO 800 GODINA AUTOKEFALNOSTI SPC! Objavljeno pismo američkog predsednika!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je jubilej 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi

"Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodom proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu", naveo je Tramp u pismu episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću čiju kopiju je objavio Kurir.

"Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama", napisao je prvi čovek SAD.

Američki predsednik naglasio je da je eparhija SPC u Americi u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

NA SVEČANOJ AKADEMIJI SPC PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO ORDEN SVETOG SAVE: Nastaviću da se borim za Kosovo i Metohiju! Želim da Srbija bude večna!

"Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i bog vas blagoslovio", zaključio je Donald Tramp u pismu.

Kako Kurir saznaje od izvora iz SPC, na adrese srpskih episkopa u Americi pismo je stiglo sredinom aprila, a ovim gestom američki predsednik ukazao je veliku čast Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim eparhijama.

"Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkom administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje", kaže izvor lista iz SPC.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija