• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2019

16:33

NI REČI O PROŠIRENJU EU NA SAMITU LIDERA! Lajen: Žao mi je, verujem da su zemlje uložile velike napore!

Vesti

NI REČI O PROŠIRENJU EU NA SAMITU LIDERA! Lajen: Žao mi je, verujem da su zemlje uložile velike napore!

Podeli vest

Novoimenovana predsednica Evropske komsije Ursula fon der Lajen kaže da nema signala da će na sastanku lidera EU u Briselu biti postignuta odluka u procesu proširenja EU

Duboko žalim zbog toga jer verujem da su ove zemlje napravile značajne napore da bi se približile EU i zato je veoma važno dati im pravi sigal - izjavila je fon der Lajen prilikom dolaska na samit lidera EU.

Lideri EU bi tokom večere u Briselu trebalo da razgovaraju o mogućnosti otvarnja pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

MAKRON POZIVA NA OPREZ: Sporazum EU I Britanije izgleda kao dobar kompromis, ali ništa nije sigurno!

Ovo pitanje je došlo na agendu samita EU lidera, ali o tome nije nije bilo konsenzusa među evropskim ministrima.

Većina zemalja članica podržalo je otvaranje pristupnih pregovora sa Skopljem i Tiranom.

Primedbe zbog neispunjnih ulova za početak pregovora o članstvu izneli su predstavnici Holandije i Danske, dok je Francuksa tražila promenu metodolgije procesa prstupanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija