• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.10.2019

15:37

NAŠLI 700 KILA DROGE U MORU! Ribari izvukli "kineski zeleni čaj", VREDAN 18 MILIONA EVRA, a MISLILI DA JE DEZODORANS!

Vesti

NAŠLI 700 KILA DROGE U MORU! Ribari izvukli "kineski zeleni čaj", VREDAN 18 MILIONA EVRA, a MISLILI DA JE DEZODORANS!

Podeli vest

Mjanmarski ribari su na moru našli vreće s drogom - kristalnim metamfetaminom, tržišne vrednosti 18 miliona evra, saznala je agencija AFP od jednog zvaničnika

Vreće s drogom koje su plutale u Andamanskom moru duž obale Mjanmara, ribari su primetili u sredu.

U svakoj od 23 vreće su bile plastične kesice sa oznakom: "Kineski zeleni čaj".

Ne znajući kakvi su kristali u kesicama, ribari su mislili da je to jedna vrsta dezodoransa koji se obično koristi u Burmi, namazali se time i dobili opekotine po koži, a svest im se zamutila, rekao je lokalni zvaničnik agenciji AFP.

Zatim su obavestili policiju, koja je u četvrtak na obali našla još dve vreće, te je ukupna težina droge 691 kilogram, a tržišna vrednost 20,2 miliona dolara (18,09 miliona evra).

Okružna policija za sada odbija da bilo šta saopšti o tome.

Mjanmar koji je, po veličini drugi proizvođač opijuma u svetu, iza Avganistana, po podacima Službe Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC), jedan je od najvećih proizvođača metamfetamina u svetu.

TONA DROGE PLUTA MOREM KOD ULCINJA! Albanski šverceri izgubili stotine hiljada evra!

Delovi Laosa, Tajlanda i Mjanmara čine takozvani "Zlatni trougao" - čvorište trgovine metamfetaminom, odakle se ta droga dostavlja po ostalim delovima Jugoistočne Azije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija