• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com/informer.rs

22.10.2019

10:54

RAZOTKRIVENA ZAVERA NSA! EVO KAKO SVE ŠPIJUNIRAJU PREKO MOBILNIH TELEFONA: Samo ovo im je potrebno da saznaju kad ko ustaje, kuda ide, šta radi, s kim razgovara...

Vesti

RAZOTKRIVENA ZAVERA NSA! EVO KAKO SVE ŠPIJUNIRAJU PREKO MOBILNIH TELEFONA: Samo ovo im je potrebno da saznaju kad ko ustaje, kuda ide, šta radi, s kim razgovara...

Podeli vest

Američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) javnosti plasira stav da je nametljivo prikupljanje podataka stvar nacionalne bezbednosti, ali ova agencija ima višu svrhu

Poznati uzbunjivač Edvard Snouden objasnio je u svojim memoarima da NSA ima tajnu operaciju u sklopu koje želi da izvuče i proveri svaki postojeći deo elektronske komunikacije i trajno ga memoriše. Ovakva praksa je protivustavna i nesumnjivo će postaviti temelje totalitarnom režimu koji prvo prikupljaju informacije pod "nevinim" izgovorom a onda ih počinju da koriste za zlo.

Novinar Rod Dreher je "The American Conservative" izveštavao da su u Snoudenim memoarima uključeni detalji o tome kako je, najtraženiji begunac na svetu, naišao na tajne planove NSA-e o prikupljanju obaveštajnih podataka nakon 9. septembra. Snouden je slučajno naišao na visoko klasifikovani izveštaji o programu pod nazivom “STELLARWIND” iz 2009. godine.

Otkrio je da ovaj posebni tajni izveštaj ne izgleda poput službene verzije koju deli sa ostatkom vlade. NSA je stvorila lažni izveštaj za zakonodavce kako bi sakrila o čemu se zapravo radi.

(VIDEO) SNOUDEN OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Gledali smo vam žene, decu preko ekrana, pratili i snimali svaki vaš potez... Ne slutite ŠTA RADI MOBILNI DOK JE ISKLJUČEN!

"Američka vlada razvijala je sposobnost večne agencije za sprovođenje zakona. U bilo kom trenutku, vlada je mogla da iskopa komunikaciju svakog koga je htela da žrtvuje u potrazi za bilo kakvim počinjenim zločinom (a svačija komunikacija sadrži dokaze o nečemu). U bilo kom trenutku svaka nova uprava – bilo koji budući šef razbojništva NSA – mogao bi, lako kao da pritisnete prekidač, odmah da prati svakog preko telefona ili računara, znajući ko su, gde su bili, šta su radili sa kime i šta su ikada radili u prošlosti", napisao je Snouden.

https://www.youtube.com/results?search_query=nsa+mobile+spiunage

Kao što objašnjava Snouden, metapodaci koje NSA prikuplja još su važniji od stvarnog sadržaja komunikacija. Metapodaci su "podaci o podacima", uključuju sve stvari koje radite na svojim uređajima ili sa njima – i ono što vaši uređaji rade sami. NSA može da koristi metapodatke kako bi videli u koje vreme ustajete ujutru, kuda idete tokom dana, sa kim razgovarate i još puno toga.

ZA ŠPIJUNA CIA NEMA MESTA U FRANCUSKOJ! Makron Snoudenu neće odobriti azil!

U osnovi, prikupljanje metapodataka omogućuje NSA-i da vas špijunira. Pomoću metapodataka, NSA može "posmatrati" svakoga u SAD-u preko njihovih mobilnih i drugih uređaja bez njihovog pristanka i bez provokacije.

Kao što Snouden nadalje primećuje, metapodatke automatski generišu vaši uređaji - nemate kontrolu nad informacijama koje sadrže metapodaci vašeg mobilnog telefona. Iako možete sami cenzurisati razgovore ako je potrebno, time ne možete da sprečite da vaši metapodaci otkriju sa kim razgovarate, kada ste razgovarali sa njima ili koliko dugo ste razgovarali.

Kao što Dreher tvrdi, niko ne prikuplja takve vrste podataka u dobroćudne svrhe. Iako NSA sve ove informacije može da prikuplja pod izgovorom nacionalne bezbednosti, istina je da se savezna agencija potpuno odmetnula i radi na narušavanju američke slobode. Prema njihovoj šemi "večne agencije za sprovođenje zakona", Sjedinjene Države pretvorile bi se u totalitarnu policijsku državu u kojoj Velika Vlada sve zna, sve vidi, sve kontroliše, a narod je pod stalnom lupom i posmatranjem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija