• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

28.10.2019

22:18

UDALA SAM SE ZA NORMALNU OSOBU, DA SAM OSTALA SA NJIM ŽIVELA BI KAO PRINCEZA! Bivša Bagdadijeva žena otvorila dušu: TRAJALO JE SAMO TRI MESECA, NISAM MOGLA VIŠE!

Vesti

UDALA SAM SE ZA NORMALNU OSOBU, DA SAM OSTALA SA NJIM ŽIVELA BI KAO PRINCEZA! Bivša Bagdadijeva žena otvorila dušu: TRAJALO JE SAMO TRI MESECA, NISAM MOGLA VIŠE!

Podeli vest

Lider takozvane Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi ubijen je tokom vikenda, a pored njega usmrćene su i dve žene koje su nosile prsluke sa eksplozivom, ali koji nisu eksplodirali, kao i troje dece

Ovog teroristu SAD su dugo tražile, a američki predsednik Donald Tramp rekao je da je vojna operacija u kojoj je ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi značajnija od one u kojoj je ubijen Osama bin Laden 2011. godine tokom Obamine vladavine.

Pre dve godine, bivša supruga najtraženijeg čoveka na svetu - šefa islamističke grupe Islamska država - Saga el Dulajmi (30) dala je intervju švedskoj televiziji i tom prilikom izjavila da se tada udala za "normalnu osobu, predavača na univerzitetu", te da ne zna kako je završio kao glava terorističke grupe.

- Udala sam se za normalnu osobu, univerzitetskog predavača. U to vreme se zvao Hišam Muhamed - priča Saga el Dulajmi, bivša supruga lidera najopasnije džihadističke grupe na svetu, Islamska država, u intervjuu za švedsku televiziju Ekspresen pre 3 godine.

To joj je prvi intervjuu od kako je puštena iz libanskog zatvora 2015. godine.

Saga je odrasla u konzervativnoj dobrostojećoj porodici u Bagdadu. Pre nego što je srela čoveka koji je postao poznat kao Abu Bakr el Bagdadi, već je jednom bila udata i iz tog braka ima dvojicu blizanaca.

Njen prvi muž bio je telohranitelj Sadama Huseina i ubijen je boreći se protiv američkih trupa u Iraku samo godinu dana nakon venčanja.

U Iraku i u muslimanskim zajednicama dozvoljeno je da se oženjeni muškarci ožene udovicama, tako da mogu da brinu o njihovoj deci. Oni veruju da je to dobro delo za koje će biti nagrađeni nakon smrti. Na ovaj način Saga se udala za Bagdadija.

- Nisam primetila da je bio aktivista na bilo koji način. Preselili smo se u njegov dom i tamo smo živeli. Mnogo nas je bilo u istom stanu i to je bilo teško. Bili smo on, ja i moja deca i njegova prva žena i njena deca - objašnjava Saga.

BAGDADI JE UNIŠTEN NA ODGOVARAJUĆI NAČIN! Ameri objasnili kako su se otarisili tela ozloglašenog teroriste

Čovek koji je u to vreme bio poznat kao Hišam Muhamed nije rekao svojoj prvoj ženi da je hteo da se oženi drugi put. I Saga kaže da će radije da zaboravi svoj prvi susret sa prvom Bagdadijevom ženom.

- On nije mnogo govorio o svojoj prošlosti. Bio je tajanstven. Nije bio naročito pričljiv. Sretali smo se u večernjim satima, tokom večere. Provodio je dane na univerzitetu, gde je predavao religiju i šerijat. Ponekad bi nestajao na nekoliko dana. Rekao bi da ide da poseti svog brata - priseća se ona.

Ne, nisam bila zaljubljena u njega. Nisam ga volela. On je bio zagonetan čovek. Nije se mogla voditi rasprava niti normalan razgovor sa njim."

- U večernjim satima, kada dođe kući, najčešće bismo večerali zajedno…. On je davao naređenje, ništa više - kaže Saga.

Ostavila ga je posle samo tri meseca braka ne znajući da je trudna. Njihova zajednička ćerka Hogar sada ima 11 godina. "Ona je ponela svu težinu na svojim plećima. Šta su deca kriva u svemu tome? Nije ona kriva što je ćerka najtraženijeg teroriste na svetu."

Nakon svih njenih problema u Iraku i Siriji, gde se preselila posle invazije na Irak, Saga kaže da sada želi da živi u Evropi, a ne u arapskim zemljama.

- Šta je moja krivica? Ja sam se udala za njega 2008. Sada smo razvedeni. Ja sam bila ta koja ga je ostavila. Ja sam žena koja je prošla kroz mnogo toga i koja je bila i u zatvoru. Da sam htela da živim sa Bagdadijem, mogla sam da živim kao princeza. Ne želim novac. Želim da živim u slobodi -završila je ona.

Saga se ponovo udala i dobila još jednog sina, svoje četvrto dete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija