• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2019

16:07

PALO 43 DŽIHADISTA! Planirali NAPAD U ISTANBULU za DAN REPUBLIKE!

Vesti

PALO 43 DŽIHADISTA! Planirali NAPAD U ISTANBULU za DAN REPUBLIKE!

Podeli vest

Turski zvaničnici uhapsili su danas 43 osobe za koje sumnjaju da su pripadnici takozvane Islamske države i da su planirali napade tokom obeležavanja Nacionalnog dana Turske

Osumnjičeni su uhapšeni u Istanbulu i na severozapadu turske provincije Bursa u tri različite operacije, saopštila je policija, a prenosi Rojters.



Kako se navodi, veruje se da su trojica uhapšenih planirali napade tokom obeležavanja Dana Republike u Istanbulu, kao i da su anti-terorističke jedinice ustanovile da su osumnjičeni bili u kontaktu sa osobama koje je trebalo da im obezbede logističku pomoć za napad.

Agencija navodi, pozivajući se na tursku Anadoliju, da je 26 pripadnika ID uhapšeno danas u Bursi, od kojih su 12 Sirijci koji će biti deportovani, dok je 14 preostalih osoba zadržano u policiji.

U Istanbulu je uhapšeno 14 džihadista od kojih su trojica turski državljani.

Hapšenja su usledila dva dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da je lider ID Abu Bakr al bagdadi ubijen u specijalnoj operaciji američkih snaga na severoistoku Sirije, blizu turske granice.

UBILI SMO I BAGDADIJEVOG NASLEDNIKA! Tramp tvrdi da su likvidirali i prvu zamenu VOĐE ISIS! Niko ne zna KO JE ON!


U Turskoj se danas obeležava 96 godina od osnivanja sekularne države, a nakon propasti Otomanskog carstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija