• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

31.10.2019

10:23

(FOTO) NADIMAK SVE GOVORI! KO JE BOGATI ŠEIK KOJI JE DELIO SATOVE I NOVAC NA ULICI! Dok su se braća borila za presto, on 18 godina proveo u vojsci UAE, 17 na čelu policije!

Vesti

(FOTO) NADIMAK SVE GOVORI! KO JE BOGATI ŠEIK KOJI JE DELIO SATOVE I NOVAC NA ULICI! Dok su se braća borila za presto, on 18 godina proveo u vojsci UAE, 17 na čelu policije!

Podeli vest

Šeik Talib bin Sakr al Kašimi, brat šeika Sauda bin Sakura al Kašimija, trenuthog vladara četvrtog po veličini Emirata Ras al Hajma, trenutno je u poseti Derventi gde izaziva nesvakidašnju pažnju

Zlatne satove, telefone i druge dragocenosti šeik Talib je lično poklanjao Dervenćanima, dok su stari i nemoćni u lokalnom Staračkom domu počašćeni sa po 100 maraka. Spekuliše se da će sledeća destinacija velikodušnog šeika biti - Beograd.

Stanovnici Dervente kažu da ne pamte gosta sa takvom neposrednošću i širokim srcem, ali šeika Taliba sličan glas bije i kod kuće.

On je, kako se veruje, sedmi sin šeika Sakra bin Muhameda al Kašimija, najdugovečnijeg vladara Ras al Hajma iz jedne od šest vladajućih dinastija Ujedinjanih Arapskih Emirata, ali je odbio titulu "njegovo visočanstvo" i preferira da mu se građani obraćaju imenom.

 

 

Dok su se njegova braća borila za titulu prestolonaslednika, šeik Talib se pridružio vojsci UAE u kojoj je proveo 18 godina. Nakon vojske pridružio se policijskoj službi Ras al Hajma gde je bio 17 godina, od kojih je većinu proveo na poziciji šefa.

- Moja vrata su uvek otvorena ukoliko neko ima žalbu na bilo kog policajca, uključujući i mene. A oni koji pogreše u korišćenju ovlašćenja biće kažnjeni u prisustvu osobe koja je podnela žalbu. Policajac mora da bude strog, ali ni pod kojim okolnostima ne sme da ponižava ljude - rekao je šeik stupajući na čelo policije, preneo je svojevremeno portal Gulf news.

BOGATI ŠEIK STIGAO NA BALKAN I NAPRAVIO HAOS! Na ulici DELIO NOVAC, SATOVE, MOBILNE... Uskoro dolazi u Beograd!

 

 

Njegova prizemnost i jednako ophođenje prema svim građanima Ras al Hajma doneli su mu nadimak "šeik iz komšiluka", a kaže da su ti maniri deo njegovog kućnog vaspitanja.

- Naš otac nije pravio razliku između svoje dece i građana Emirata. Prema mojih 14-oro braće i sestara, kao i prema meni, niko se nije ophodio kao prema prinčevima i princezama, čak i u našem najbližem okruženju. Ako voliš ljude, oni će ti uzvratiti ljubav. Biti princ ne znači da će te ljudi voleti, već da će te se plašiti - pričao je šeik i otac četvoro dece.

 

 

Šeik Talib je poznat i po svojoj ljubavi prema životinjama, posebno egzotičnim i ugroženim vrstama o kojima se brine skoro dve decenije.

Šeik je u svojoj rezidenciji usvajao mučene i zanemarene životinje, od kojih su mnoge spašene sa crnog tržišta, a 2014. je napravio i prvi zoološki vrt u Ras al Hajnu.

Zoološki vrt vredan pet miliona dolara treći je po veličini u Emiratima i dom je mnogim egzotičnim vrstama koje u njemu imaju uslove najsličnije onima u prirodnom staništu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija