• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.11.2019

10:45

(VIDEO) HONG KONG NA NOGAMA! Masovni protesti na ulicama, TRAŽE VIŠE AUTONOMIJE OD KINE!

Vesti

(VIDEO) HONG KONG NA NOGAMA! Masovni protesti na ulicama, TRAŽE VIŠE AUTONOMIJE OD KINE!

Podeli vest

Hongkonška policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija zaustavlja i pretresa ljudi koji pristižu na novi protestni marš, kojim se traži autonomija

Više od 3.000 demonstranata od kojih su mnogi obučeni u crno i sa maskama na licu, čije je nošenje zabranjeno u Hongokongu, trenutno je u parku Viktorija.

Ovo je 22. uzastopni vikend protesta, a specijalna policija nalazi se u sporednim ulicama oko glavnog poslovnog distrikta, gde bi demonstranti trebalo posle podne da se okupe.

 

 

Današnji skup nema zvaničnu policijsku dozvolu, ali to nije ranije sprečavalo ljude da mu se pridruže.

DRAMA U JAPANU! VATRA PROGUTALA ZAMAK STAR 500 GODINA! Japanci izgubili svoj simbol, koji je na listi svetske baštine UNESKO! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Protesti su počeli u junu zbog zakona o ekstradiciji Kini, ali kada je zakon povučen protesti su nastavljeni zahtevajići više autonomije od Kine, izbore, smenu šefice Vlade Keri Lam i ispitivanje nasilnosti policije prema demonstrantima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17