• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bbc/informer.rs

05.11.2019

14:33

PILOT PUSTIO LEPU PUTNICU U KOKPIT, nije ni slutio da će mu to postati NAJGORA NOĆNA MORA!

Vesti

PILOT PUSTIO LEPU PUTNICU U KOKPIT, nije ni slutio da će mu to postati NAJGORA NOĆNA MORA!

Podeli vest

Kineskom pilotu zabranjeno je da upravlja avionima do kraja života, nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija putnice u njegovom kokpitu

Sporna fotografija je nastala u januaru na letu kompanije Er Guejlin (Air Guilin) iz Guejlina na jugu zemlje ka Jangdžou na istoku, javili su državni mediji.

Na fotografiji se vidi žena koja pozira u pilotskoj kabini, a ispred nje je posluženje.

Iz kompanije Er Guejlin je saopšteno da je pilot prekršio propise o bezbednosti u vazduhu. Incident se dogodio 4. januara na letu GT1011 iz Guejlina za Jangdžou, javlja državna medijska kuća Global Tajms.

Ipak, pažnju zaposlenih u aviokompaniji skrenuli su korisnici društvene mreže Veibo u nedelju kada su fotografiju počeli masovno da dele.

Ispod fotografije, žena je napisala „Zahvaljujući kapetanu. Tako srećna."

 

 

Neki kažu da je putnica stjuardesa na obuci na univerzitetu Guejlin, objavljeno je na sajtu Kineski servis vesti. Iz kompanije Er Guejlin nisu precizirali da li je fotografija nastala tokom leta, ali kineski piloti i analitičari kažu da se čini da jeste.

Pilotu čije ime nije objavljeno, kažnjen je doživotnom zabranom upravljanja avionom, mada nije jasno da li je otpušten sa svih pozicija u aviokompaniji. 

PLUTALA MOREM DVA DANA, PREŽIVELA ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ VEŠTINI! Drama Novozelanđanke kod grčkog ostrva Krit!

U aviokompaniji kažu da je „prekršio [propise] dozvolivši nebitnom osoblju da uđe u pilotsku kabinu."

Iz Uprave civilnog vazduhoplovstva Kine propisano je da je putnicima dozvoljeno da uđu u kokpit samo sa posebnim odobrenjem ili u okolnostima kada je to „neophodno".

Ostali članovi osoblja koji su učestvovali u incidentu, „suspendovani su na neodređeno vreme", dok se slučaj dalje istražuje.

„Bezbednost putnika uvek je na prvom mestu za Er Guejlin. Mi primenjujemo politiku nulte tolerancije kada je u pitanju bilo kakvo neprimereno i neprofesionalno ponašanje koje može dovesti u pitanje bezbednost tokom leta", saopšteno je iz kompanije.

Prošle godine, kineska aviokompanija Dongai Erjalns suspendovala je pilota na šest meseci i oduzela mu kvalifikacije za instruktora letenja jer je dozvolio supruzi da uđe u pilotsku kabinu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija