• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2019

14:01

DA LI TRAMP PADA?! POČINJU javna svedočenja protiv AMERIČKOG PREDSEDNIKA U PROCESU OPOZIVA!

Vesti

DA LI TRAMP PADA?! POČINJU javna svedočenja protiv AMERIČKOG PREDSEDNIKA U PROCESU OPOZIVA!

Podeli vest

Demokrate u Predstavničkom domu ove nedelje pokreću novu fazu istrage o opozivu američkog predsednika Donalda Trampa, rundom javnih svedočenja bivših zvaničnika administracije, koja počinju u sredu

Ti svedoci će pružiti detaljnu sliku o Trampovom navodnom pozivu stranoj vladi da se umeša u izbore 2020, a posle nedelja svedočenja iza zatvorenih vrata, pretresi na Kapitol Hilu sada će biti otvoreni za javnost.



Predsedavajući odbora za obaveštajna pitanja u Predstavničkom domu, kongresmen Adam Šif, vodiće te razgovore sa svedocima, za koje se demokrate nadaju da će građanima Amerike pokazati zbog čega Tramp treba da bude opozvan.

Prvi će svedočiti jedan od ključnih svedoka demokrata, ambasador Vilijam Tejlor, kome je Šif izrazio podršku.

- On je neko za koga verujem da svojoj zemlji služi na još jedan, vitalan način, time što otkriva neke duboko uznemiravajuće činjenice koje je saznao- rekao je Šif, prenosi Glas Amerike.

Tejlor, najviši američki diplomata u Ukrajini, već je rekao kongresmenima da je bilo očigledno da je američka vojna pomoć Ukrajini dovedena u vezu sa saradnjom te zemlje u istrazi Trampovog političkog protivnika, bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera.

Svedočiće i zvaničnik Stejt departmenta Džordž Kent, i bivša američka ambasadorka u Ukrajini Mari Jovanovič, koji će kongresmenima pričati o pokušajima da se tradicionalni američki spoljnopolitički kanali zaobiđu, u korist Rudija Ðulijanija, predsednikovog privatnog advokata.



Republikanci kažu da u centru pažnje treba da bude predsednikov telefonski razgovor sa Volodimirom Zelenskim.

Tramp je proces opoziva u Predstavničkom domu nazvao nepravednim.



- Ne bi trebalo da imaju javne pretrese. To je prevara. To je isto kao onaj lov na veštice sa Rusijom- rekao je američki predsednik.

Formalna optužnica po jednom ili više osnova, mogla bi da se podigne u Kongresu već u decembru, i skoro sigurno bi bila usvojena u Predstavničkom domu, koji kontrolišu demokrate.

UZBUNJIVAČ RUŠI TRAMPA?! Bajden sin svedoči PROTIV AMERIČKOG PREDSEDNIKA!


Usledilo bi suđenje u Senatu, u kojem većinu imaju republikanci - koje verovatno ne bi završilo uspešno za demokrate, što znači da bi predsednik Tramp ostao na položaju, navodi Glas Amerike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija