• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2019

21:00

SPECIJALNI RAZGOVOR PUTINA I MERKELl! Evo o čemu su pričali predsednik Rusije i nemačka kancelarka!

Vesti

SPECIJALNI RAZGOVOR PUTINA I MERKELl! Evo o čemu su pričali predsednik Rusije i nemačka kancelarka!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel istakli su u današnjem telefonskom razgovoru značaj uvođenja specijalnog statusa Donbasa u ukrajinske zakone, saopštio je Kremlj

Kako se navodi, obe strane su istakle značaj pune primene Sporazuma iz Minska i ostalih sporazuma za rešenje ukrajinskog konflikta.

- Sagovornici su ponovili posvećenost daljoj koordinaciji naporima Rusije i nemačke u okviru Normandijske četvorke, uključujući pripreme za samit u tom formatu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Putin i Merkel do detalja razmotrili pitanja u vezi sa rešenjem ukrajinske krize, sa posebnim akcentom na Štajnmajerovu formulu, koju su potpisali predstavnici Kijeva, Donjecka i Luganjska u Kontakt grupi, prenosi Tas s.

EVROPA SE TRESE! MAKRON JE PREPUSTIO BALKAN RUSIJI! Ursula Fon Der Lajen u strahu od Putina: ZAPOČNITE PREGOVORE, ILI ĆE RUSI DA OTMU CEO REGION!


U saopštenju stoji da je bilo reči i o uslovima za tranzit ruskog gasa kroz ukrajinsku teritoriju, o čemu se vode trilateralni pregovori između Rusije, Ukrajine i Evropske komisije.

- U delu razgovora posvećenom Siriji, sagovornici su istakli značaj rešavanja humanitarnih problema, uključujući povratak izbeglica svojim domovima - kaže se u saopštenju Kremlja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija