• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.11.2019

20:16

MISTERIOZNA SMRT ŠPIJUNA KOJI SE PROSLAVIO SUMNJIVIM RADOM U SIRIJI I NA KOSOVU! Evo ko je bio Džejms Le Mezurije, britanski vojnik sa DUBOKIM VEZAMA I DUBOKIM DŽEPOVIMA!

Vesti

MISTERIOZNA SMRT ŠPIJUNA KOJI SE PROSLAVIO SUMNJIVIM RADOM U SIRIJI I NA KOSOVU! Evo ko je bio Džejms Le Mezurije, britanski vojnik sa DUBOKIM VEZAMA I DUBOKIM DŽEPOVIMA!

Podeli vest

Telo bivšeg britanskog oficira Džejmsa Le Mezurijea, koji je formirao grupo "Beli šlemovi", prebačeno je nakon autopsije na glavni aerodrom u Istanbulu odakle će biti transportovano u London, javila je turska agencija Anadolija

Le Mezurije je pronađen mrtav ispred svog doma u Istanbulu 11. novembra. Policija ispituje okolnosti njegove smrti, navodi AP, a iako se sumnjalo da je u pitanju ubistvo, Gardijan citira neimenovane izvore koji otkrivaju da na njegovom telu nema nasilnih povreda. 



Njegova smrt je i dalje misterija. Turski Institut za forenzičku medicinu saopštio je da se nastavljaju toksikološke i druge analize, dodajući da će izveštaj o njegovoj smrti biti poslat tužiocima "što je pre moguće".

Prošle nedelje Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, navela je da je Le Mezurije špijun, što je, doduše, Velika Britanija odlučno negirala.

- Osnivač Belih šlemova je nekadašnji agent britanske tajne službe MI-6, koji je operisao po celom svetu, od Balkana do Bliskog istoka. Njegove veze sa terorističkim grupama poznate su još od njegovog boravka na Kosovu- napisala je Zaharova.

Ove navode Zaharove u Velikoj Britaniji su odlučno demantovali, tvrdeći da je Le Mezurije britanski vojnik i pravi heroj.  

Nakon njegove smrti pojavile su se spekulacije da je umro pod nerazjašnjenim okolnostima i da je ona dokaz veze Belih šlemova sa obaveštajnim službama, naročito MI-6. Beli šlemovi su, navodno, osnovani kao organizacija za pružanje pomoći, ali vezuju se za Al Kaidu, kao i za fabrikovanje navodnih provokacija hemijskim naoružanjem u Siriji. 

A ko je bio Le Mezurije? On je bio na Kosovu tokom NATO intervencije, kako podseća sajt alethonews, i borio se na strani UČK koji su od KIM napravili "krijumčarski raj, kako za narkotike i oružje, tako i za trafiking ljudi i ljudskih organa".

- Ali, on nije stekao svoju slavu na Kosovu, već svojim sumnjivim radom u Siriji- navodi ovaj sajt, uz podsećanje da je on, ne samo osnovao i razvio Bele šlemove, već je uspeo da obezbedi prilična novčana sredstava za svoju organizaciju iz Velike Britanije, SAD, Nemačke, Turske, Holandije...

Njegove veze sa britanskom vojskom omogućile su mu da postane savršena osoba za organizaciju koja je zapravo legitimisala terorističke operacije u Siriji. 

Povezana sa različitim terorističkim organizacijama grupa Beli šlemovi stoji iza fabrikovanja navodnih incidenata sa hemijskim naoružanjem, navodi ovaj sajt, a imala je i ulogu u egzekuciji nevinih civila, s tim što je koristila čak i decu u svojim propagandnim kampanjama. 

Le Mezurije je, bez sumnje, bio čovek koji je imao duboke veze, ali i duboke džepove, sa pristupom resursima međunarodnih obaveštajnih službi i velikim iskustvom u podržavanju terorističkih akcija u zonama konflikata.

ŠPIJUN PRONAĐEN MRTAV! Britanac, koji je SA TERORISTIMA OPERISAO NA BALKANU I KOSOVU, PAO SA BALKONA u Istanbulu!

Beli šlemovi su, kako zaključuje ovaj sajt, igrali ključnu ulogu u propagandnoj kampanji protiv Sirije od 2013. godine naovamo. I dalje su prisutni samo u područjima koja su još uvek pod kontrolom Al Kaide, i nikako više ne mogu da se predstavljaju kao organizacija koja pomaže civile, s obzirom da postoje nebrojeni dokazi za njihove veze sa terorizmom i obaveštajnim službama. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija