• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.11.2019

18:49

AMERIČKI BOMBARDERI SE IGRAJU SA VATROM! Analitičar upozorava: Približavanje aviona ruskim podmornicama podseća NA HLADNI RAT!

Vesti

AMERIČKI BOMBARDERI SE IGRAJU SA VATROM! Analitičar upozorava: Približavanje aviona ruskim podmornicama podseća NA HLADNI RAT!

Podeli vest

Američki strateški bombarderi B-52 sve češće se približavaju na minimalnu udaljenost od Barencovog mora, gde su bazirane ruske podmornice

To bi moglo da izazove zabrinutost Rusije, piše američki list „Nešenel interest“.

Autor članka je skrenuo pažnju na tri takva slučaja ove jeseni. Vazduhoplovne snage SAD su poslednji put prijavile let u toj oblasti 6. novembra. U saopštenju za javnost je navedeno da su manevri usmereni na razvijanje interakcije sa norveškim vazduhoplovnim snagama.

Prema podacima, avion je leteo iznad severnog dela Barencovog mora. Mediji su saopštavali da se jedan od aviona približio obalama Koljskog poluostrva i Nove Zemlje, dok se drugi uputio u pravcu rta Kanin nos na ulazu u Belo more, a treća letelica se vratila u zapadni deo Barencovog mora.

Autor članka je istakao da su bombarderi leteli nedaleko od baza ruske pomorske flote, ali da to nije izazvalo zabrinutost Rusije. Prema njegovom mišljenju, takva aktivnost podseća na akcije američkih i sovjetskih vazduhoplovnih snaga tokom Hladnog rata, kada su se vojni avioni približavali granicama, ali ih nisu prelazili.

NE IGRAJTE SE SA RUSIMA! Ako padne Kalinjingrad, MOSKVA ĆE NAPASTI EVROPSKE PRESTONIOCE, upozoravaju Kinezi!

- To je vrsta igra sa potencijalno smrtnim ishodima. SSSR je svojevremeno oborio nekoliko američkih špijunskih aviona i nije teško zamisliti da bi i Rusija mogla da postane zabrinuta zbog bombardera koji lete iznad najvažnijih vojnih baza- zaključio je novinar američkog lista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija