• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

18.11.2019

14:41

POLJACI SE OBRUŠILI NA MAKRONA: Nije NATO na samrti, VEĆ TVOJA FRANCUSKA!

Vesti

POLJACI SE OBRUŠILI NA MAKRONA: Nije NATO na samrti, VEĆ TVOJA FRANCUSKA!

Podeli vest

Izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o tome da je NATO „na samrti“ je neutemeljena i diktirana je njegovom ličnom željom za saradnjom sa Rusijom i Kinom na štetu Evrope, ubeđen je poljski politički analitičar Greg Levicki, prenosi „Brisels tajms“

Prema njegovom mišljenju, zapravo je Francuska blizu toga da bude „na samrti“, dok je NATO, poput francuske katedrale Notr Dam – oslabljen nakon požara, ali nije mrtav.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u intervjuu za list „Ekonomist“ saopštio da želi da od Evrope napravi geopolitičku silu, podseća poljski analitičar.

Međutim, problem je u tome što Makron namerava da ojača Evropu tako što će uništiti „glavni izvor njene snage“ – NATO.

NEMAČKI PARLAMENTARAC LIKUJE: NATO se raspada i to dočekujem raširenih ruku!

„Prikriveni smisao Makronove izjave je sledeći – Evropa treba da zaboravi na Zapad kao civilizovano društvo, jer to više nema smisla. Umesto toga, ona treba da se odnosi ka drugim velikim silama (Rusiji i Kini) kao prema ekvivalentima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), kada je reč o pouzdanim savezima“, objašnjava politički analitičar, ističući da Makronove reči potpuno ponavljaju formulacije „antizapadne propagande“ Kremlja.

Levicki smatra da Makron podržava takvu antizapadnu propagandu kako bi unapredio ono što čini državne interese Francuske, a to je nekažnjena bilateralna saradnja sa Rusijom, Kinom i drugim silama u postameričkom svetu“, primećuje Levicki.

NATO DOŽIVEO MOŽDANU SMRT, EVROPA NA RUBU PROPASTI! Makron poslao DRAMATIČNO UPOZORENJE!

Levicki objašnjava stav francuskog predsednika kao „intelektualno lukavstvo podstaknuto antiamerikanstvom“, a da su Makronove tvrdnje da SAD deluju protiv Evrope – „nepoštene“.

Makronove izjave prema „Kremaljskom udžbeniku“ o tome da je NATO „na samrti“ biće praćene aktivnijim bilateralnim pregovorima sa Rusijom i Kinom, smatra stručnjak. Međutim, Levicki se slaže da NATO danas nije u najboljem stanju. Kako je rekao, „alijansa je slična katedrali Notr Dam, koja je oslabljena nakon požara, ali sigurno nije mrtva“.

Prema njegovom mišljenju, dijagnoza „na samrti“ pogodnija je za Francusku koja se nalazi u „kritičnoj situaciji“.

„Izgleda da francuski predsednik nije sposoban da se izbori sa unutrašnjim problemima, pokušava da ostvari liderstvo na međunarodnom planu pomažući stranim silama da potkopaju temelje Transatlantskog saveza“, konstatuje on.

Levicki dodaje da je „nacionalista“ Makron spreman da žrtvuje Zapad i Evropsku uniju, očekujući da će biti na dobitku nakon novog rasporeda sila u svetu nakon što SAD izgube liderstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 4 godine

Ne mogu nikako da shvatim ove Poljake. Treba biti izuzetno glup da napraviš dvaput istu grešku! Nakon pada Berlinskog zida, kad su se konačno izborili za slobodu i izašli iz Varšavskog pakta, odmah su ušli u drugi - NATO pakt. Ne misle valjda da će time nešto korisno dobiti?! Biće topovsko meso, jer su prvi na udaru. Nemci su odahnuli, jer su za vreme postojanja dva bloka, to bili oni.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija