• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2019

18:17

POTREBNI MILIONI EVRA ZA RESTAURACIJU POSLE POPLAVA! Venecija pretrpela ogromnu štetu!

Vesti

POTREBNI MILIONI EVRA ZA RESTAURACIJU POSLE POPLAVA! Venecija pretrpela ogromnu štetu!

Podeli vest

Čuvenoj bazilici Svetog Marka u Veneciji biće potrebni milioni evra restauratorskih radova nakon što je ove nedelje poplavljena tek šesti put u 1.200 godina, a njeni delikatni mermerni mozaici izloženi razornoj slanoj vodi, rekao je njen kustos

Sveti Marko, lična kapela dužda Venecije tokom srednjovekovnog i renesansnog perioda, najpoznatija je građevina u mnoštvu spomenika ugroženih najgorim poplavama viđenim u Veneciji od 1872. godine, prenosi Rojters.

Stručnjaci strahuju od korozivnih kristala soli, koji bi, kada se poplave povuku mogli da pojedu mermerni pod bazilike i mozaike na površini i oslabe kriptu koja podržava telo crkve.

UŽAS! POLICIJSKI PROJEKTIL DEMONSTRANTU U OKO! Zbog incidenta ISTRAGA U TOKU! (VIDEO)

Venecija je pretrpela stotine miliona evra štete kada je voda dostigla svoj drugi najviši nivo u poslednjih 50 godina ove nedelje.

Ali pomoći neće biti od osiguravajućih kompanija, koje odbijaju da pruže pokriće zbog poplava u gradu gde je to redovna pojava, a koja se pogoršava pod uticajem klimatskih promena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija