• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

21.11.2019

14:52

(VIDEO) SAD MOGU DA UBIJAJU I PREBIJAJU DO MILE VOLJE! Američka vlast u Boliviji ukinula krivičnu odgovornost za vojsku i policiju u razbijanju demonstracija!

Vesti

(VIDEO) SAD MOGU DA UBIJAJU I PREBIJAJU DO MILE VOLJE! Američka vlast u Boliviji ukinula krivičnu odgovornost za vojsku i policiju u razbijanju demonstracija!

Podeli vest

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales upozorio je bolivijsku vojsku da neće moći da izbegne odgovornost za razbijanje protesta. Tako je Morales reagovao na dekret "privremenog predsednika" Žanin Anjes koja je izuzela oružane snage od krivične odgovornosti radi uspostavljanja reda. Ovu odluku su već osudile međunarodne organizacije i njeni politički protivnici

Želim da oružane snage znaju da su međunarodni standardi viši od bilo kojeg zakona ili dekreta i da ne mogu pobeći od odgovornosti. To su zločini protiv čovečnosti, rekao je Morales u intervjuu za RIA Novosti.

Bivši predsednik je uverio da je sada za njega, pre svega, najvažniji mir u Boliviji.

- Ako se oni (SAD i privremena vlada) toliko plaše mene, onda ne želim da budem kandidat na predstojećim izborima. Ako mogu da doprinesem miru, učiniću to - dodao je Morales.

Morales je takođe izrazio spremnost da se vrati u Boliviju, ali, prema njegovim rečima, to zahteva bezbednosne garancije privremene vlade.

AMERI SE BAŠ NIČEG NE STIDE, NOVI PROPAGANDNI NATO VIDEO O KOSOVU NAJBRUTALNIJA JE LAŽ PLASIRANA PROTIV SRBA! Za ovo ne postoje reči... Fuj, bljakotina!

- Rečeno nam je da se SAD protive mom povratku. Ja se želim vratiti sutra, ali čekamo garancije de fakto vlade. Ako mi se nešto dogodi, privremena vlada će biti odgovorna - zaključio je bivši predsednik.

Izbori za predsednika Bolivije održani su 20. oktobra. Morales je pobedio sa malom razlikom, ali je opozicija, na čelu sa protivnikom Karlosom Mesom, najavila masovne proteste. Neredi su izbili u različitim gradovima zemlje, a prema zvaničnim podacima u njima je poginulo 23 ljudi, a 715 je povređeno.

(FOTO/VIDEO) SRBIJO, OVO TRAŽI OD PUTINA I ONDA MOGU DA TE SAMO MRZE! Ruskoj vojsci stiže Armata - najpametniji tenk na svetu!

Morales je potom najavio nove izbore, ali tada je, pod pritiskom vojske, podneo ostavku i napustio zemlju. Vlast je prešla na opozicionog potpredsednika Senata Žanin Anjes. Pristalice Moralesa osporavaju prenos vlasti na nju i zahtevaju ostavku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17