• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Sputnjik

21.11.2019

20:53

PUTIN REŠIO I TAKO MORA BITI! Ruska Vikipedija stiže 2022. godine i biće NAJPOUZDANIJI IZVOR INFORMACIJA! PORTAL SVEZNANJA VEĆ POKRENUT!

Vesti

PUTIN REŠIO I TAKO MORA BITI! Ruska Vikipedija stiže 2022. godine i biće NAJPOUZDANIJI IZVOR INFORMACIJA! PORTAL SVEZNANJA VEĆ POKRENUT!

Podeli vest

Ruska velika enciklopedija biće u formi Vikipedije postavljena na Internetu 2022. godine i prevedena na nekoliko svetskih jezika

Izvršni urednik i izdavač Velike ruske enciklopedije Sergej Kravec u razgovoru s novinarom TASS-a kazao je da su zemlje BRIKS-a (Brazil, Indija, Kina i Južna Afrika) posebno zainteresovana za ovu rusku veziju "sveznanja".

Velike opšte enciklopedije su veoma retke i za sada na Internetu pored Britanike, postoje još samo nemački Brokhaus i ova na ruskom jeziku.

Međutim, ona nije dostupna većini zemalja, jer ruski jezik nije dovoljno rasprostranjen.

Do 2022. godine planira se da Velika ruska enciklopedija bude prevedena i dostupna i na engleskom jeziku.

- U ruskoj enciklopediji je 22 do 23 odsto informacija vezano za Rusiju, a ostale su od opšteg značaja- kaže Kravic.

PUTINU DOSTA IZMIŠLJOTINA ZAPADA! Zabranjuje Vikipediju, PRAVI VELIKU RUSKU ENCIKLOPEDIJU! AMERI I EU MU OVO NEĆE OPROSTITI!

Veb portal Velike ruske enciklopedije pokrenut je danas, a na njemu će pored informacija biti i kontroverzni članci i najnovije debate na razne teme.

- Postojaće poglavlja književnosti i lingvistike, kulture i sporta, hemije, fizike i matematike, muzike, biologije i mnogi drugi- objasnio je urednik.

OBJAVILI RAT RUSKOM JEZIKU! Putin zabrinut zbog RUSOFOBIJE U NEKIM ZEMLJAMA!

On je istakao da će se na portalu svake godine ažurirati 20.000 enciklopedijskih pojmova, kao i da je za čitav poduhvat potrebno oko 28 miliona evra.

Kravec je prethodno izjavio da će za objavljene informacije u ruskom analogu „Vikipedije“ odgovornost snositi i autor i urednik, a svi tekstovi proći će kroz enciklopedijski ciklus koji se sastoji od provere činjenica, ispravnog transkribovanja imena i geografskih naziva...

Ruski predsednik Vladimir Putin je na Savetu za ruski jezik 5. novembra kazao da će Velika ruska enciklopedija, kada bude prevedena na više jezika, biti pouzdan izvor informacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija