• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

21.11.2019

22:25

NOVA PEDOFILSKA AFERA U KATOLIČKOJ CRKVI! Sveštenik, osuđen za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE DECE vraćen u službu i PONOVIO ZLOČIN! (VIDEO)

Vesti

NOVA PEDOFILSKA AFERA U KATOLIČKOJ CRKVI! Sveštenik, osuđen za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE DECE vraćen u službu i PONOVIO ZLOČIN! (VIDEO)

Podeli vest

Katolički red poslao je sveštenika pedofila, za kojeg je znao da je osuđen za zlostavljanje dece, u afričke zemlje da radi s porodicama i decom, otkrila je istraga

Sveštenik Luk Delft (50) optužen je da je za vreme svoje službe u Karitasu, vodećem katoličkom dobrotvornom udruženju, u Srednjoafričkoj Republici seksualno zlostavljao najmanje dva dečaka.

Sveštenik iz Belgije pripada redu Salezijanaca ili Družbe svetog Franje Saleškog, rimokatoličkom crkvenom redu kojem je glavna misija hrišćansko odgajanje adolescenata i mladih. Delft je smenjen sa svog položaja tek nakon što je CNN njegovim nadređenima otkrio nove optužbe, prenosi index.hr.

Godinama je red Salezijanaca prikrivao seksualno zlostavljanje sveštenika Delfta, piše CNN, premeštajući ga s jednog mesta na drugo. Uprkos optužbama i osudi za seksualno zlostavljanje, bilo mu je dopušteno da i dalje radi s decom.

PAPO FRANJO, ŠTA RADE OVI TVOJI?! Treći čovek Vatikana zvanično OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE!

Alban Alain, koji sada ima 17 godina, i njegova porodica izjavili su da je Delft više puta seksualno zlostavljao tinejdžera kada ga je pre četiri godine sreo u kampu za raseljene stanovnike u Kaga-Bandorou.

Kada je novinarka Si-en-en-a upitala sveštenika Delfta ima li šta da kaže o optužbama za seksualno zlostavljanje, on je samo odgovorio da nema.

- Ali vi ste sveštenik, predstavnik Boga. Deca vas optužuju da ste ih seksualno zlostavljali, a vi na to nemate ništa da kažete, ništa u svoju obranu? - upitala ga je novinarka.

- Ne, nemam - odgovorio je Delft.

(VIDEO) MRAČNA ISTORIJA KATOLIČKE CRKVE: Sveštenici i časne sestre su me ZLOSTAVLJALI skoro 10 GODINA!

Ovo nije prvi put da je Delft optužen za zlostavljanje mladih dečaka. On je zlostavljao najmanje dva dečaka, jednog od 12 godina, a drugog od 13 godina, dok je 2001. radio kao u salezijanskom internatu Don Bosco Sint-Denijs-Vestrem, koji se nalazi u belgijskom gradu Gentu.

Delft je tada imao 31 godinu, a zadatak mu je bio da pazi na decu. Umesto toga, ulazio je tokom noći u njihove spavaonice i zlostavljao ih.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija