• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.11.2019

13:35

ZA NEVEROVATI! POBESNELI TANZANCI! Zbog duga građaninu od pre četiri decenije AVION TANZANIJE ZAPLENJEN U KANADI!

Vesti

ZA NEVEROVATI! POBESNELI TANZANCI! Zbog duga građaninu od pre četiri decenije AVION TANZANIJE ZAPLENJEN U KANADI!

Podeli vest

Jedan nov putnički avion koji je trebalo da bude isporučen Tanzaniji, zaplenjen je u Kanadi po tužbi Tanzanijca

Tanzanijac je vlasnik zemljišta koji zahteva 33 miliona dolara odštete zbog nacionalizacije svoje farme 1980-ih godina, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Dar es Salamu.

To je drugi put da je ove godine zaplenjen neki tanzanijski avion u vezi s tim slučajem. Avgusta je u Johanesburgu, u Južnoj Africi, zaplenjen veliki putnički "erbas A220-300" "Er Tanzanije", ali je septembra vraćen na osnovu sudske odluke.

Ovog puta je pred isporuku Tanzaniji zaplenjen putnički avion kanadske proizvodnje "bombardije K400".

- Ista osoba koja je se obratila sudu u Južnoj Africi i izazvala zaplenu 'erbasa' u avgustu, dovela je do zaplene po odluci kanadskog suda. Pobedili smo tog čoveka u Južnoj Africi. Pitam se zašto je onda ta osoba intervenisala u Kanadi, ali naši advokati su spremni- rekao je ministar spoljnih poslova Tanzanije, Palamagamba Kabudi na sastanku Vlade, preneli su državni mediji.

Kabudi je rekao da je pozvao ambasadora Kanade u Tanzaniji da mu kaže da je vlada Tanzanije "gnevna" zbog zaplene.

- Kanada bi trebalo da zna da nije jedini proizvođač aviona na svetu- zapretio je ministar.

Vlasnik zemljišta koji pokreće sudske postupke protiv vlasti Tanzanije, ima 86 godina, a njegov identitet nije obelodanjen.

Kada je njegova farma nacionalizovana 1980-ih godina, zaplenjeno mu je 250 vozila i 12 malih aviona.

PAŽNJA!!! SRBI, NE PRIMAJTE DUŽNE PRIJATELJE I ROĐAKE U STAN: Zbog njihovog duga zapleniće vam i prodati imovinu!

Trebalo je da za sve to dobije od države Tanzanije finansijsko obeštećenje od 33 miliona dolara, ali mu je deceniju kasnije isplaćeno samo 20 miliona dolara.

On od tada raznim pravnim potezima pokušava da dobije i ostatak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija