• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2019

12:25

TURCI POKREĆU BORBENE AVIONE! Zbog Putina i Rusije GURAJU PRST U OKO SAD, Amerikanci u panici zbog NATO I F-35

Vesti

TURCI POKREĆU BORBENE AVIONE! Zbog Putina i Rusije GURAJU PRST U OKO SAD, Amerikanci u panici zbog NATO I F-35

Podeli vest

Turski borbeni avioni F-16 će danas lete iznad glavnog grada Ankare kako bi testirali novi protivraketni sistem S-400, uprkos pritisku SAD da odbaci taj ruski sistem, prenose turski mediji

Kupovina ruskog odbrambenog sistema je glavni kamen spoticanja u odnosima Turske sa SAD koje tvrde da S-400 nije kompatibilan sa NATO odbranom i predstavlja opasnost za njihove avione F-35.


Iz kancelarije guvernera provincije je objavljeno da će turske vazdušne snage preletati preko Ankare u ponedeljak i utorak sa zadatkom da testiraju radarski sistem odbrane, prenosi Rojters.

Turska je počela da dobija isporuke delova S-400 prošlog jula, ali on još nije operativan.

Kako se navodi, tenzije između SAD i Turske uticale su i na prošlogodišnje slabljenje vrednosti lire od čak 30 odsto.

 

POSLE PROTIVRAKETNOG SISTEMA RUSIJA TURSKOJ NUDI I BORBENE AVIONE! Uprkos protivljenju Amerike, Turci RAZMATRAJU PONUDU!


Prethodno je jedan viši zvaničnik Stejt departmenta izjavio posle susreta američkog i turskog predsednika Donalda Trampa i Redžepa Tajipa Erdogana u Beloj kući, da Turska mora da se ''otarasi'' ruskog sistema.

Tramp je rekao da su njihovi razgovori bili "divni" ali je nejasno da li su dva NATO saveznika napravili pomak oko pitanja S-400, jer je Erdogan naknadno rekao da američki pritisak da se odustane od kupovine predstavlja kršenje suverenih prava njegove zemlje.

SAD PRETI SANKCIJAMA TURSKOJ ZBOG S-400! Ameri se opet okuražili: Ako kupite od Rusa, OSETIĆETE POSLEDICE!


Vašington je suspendovao Tursku iz programa borbenih aviona F-35 zbog kupovine sistema S-400, upozoravajući Ankaru da bi mogla da se suoči i sa američkim sankcijama. Tramp je rekao Erdoganu da su SAD spremne da prodaju Ankari svoj sistem Patriot ukoliko odbaci ruski sistem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija