• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

25.11.2019

21:45

(VIDEO IZ MUZEJA) OVAKO JE IZGLEDALA SPEKTAKULARNA PLJAČKA U DREZDENU! Ušli su kroz prozor,  A ONDA ZAPLENILI NAKIT NEPROCENJIVE VREDNOSTI!

Vesti

(VIDEO IZ MUZEJA) OVAKO JE IZGLEDALA SPEKTAKULARNA PLJAČKA U DREZDENU! Ušli su kroz prozor, A ONDA ZAPLENILI NAKIT NEPROCENJIVE VREDNOSTI!

Podeli vest

Na internetu se pojavio snimak pljačke Zelene riznice Muzeja u Drezdenu, gde su na spektakularan način pokradene tri zbirke nakita neprocenjive vrednosti s početka 18. veka izrađene od dijamanata, rubina i smaragda

Smatra se da je ukradena kolekcija vredna oko milijardu evra.

Nadzorne kamere su snimile dve figure kako upadaju u Zelenu riznicu sa baterijskim lampama.

Oni su pre pljačke zapalili razvodnu kutiju i tako osigurali da u Muzeju ne bude struje.

Razbili su staklenu vitrinu i iz nje pokrali sve što su mogli, a tada se snimak prekida.

(FOTO/VIDEO) NESTALO JE STRUJE, A ONDA SU DVA MUŠKARCA UPALA U MUZEJ! Jednu stvar nisu MOGLI NI DA PRETPOSTAVE! OVAKO SE ODIGRALA NAJVEĆA PLJAČKA IKADA!

Ipak, smatra se da je u pljački učestvovalo mnogo više ljudi.

Čuvari su u 4.59 sati ujutru obavestili policiju koja je na lice mesta došla u 5.05, međutim, lopovi su već bili daleko.

Ukradena je istorijska kolekcija antičkog nakita.

U tom istorijskom delu muzeja, koji se sastoji iz dva dela, čuvaju se blaga od perioda Avgusta Drugog do 1733. godine, primera radi. U novom odeljku se čuvaju blaga pojedinaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija