• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2019

21:52

NETANIJAHU OSTAJE PREMIJER! Optužba za korupciju ne remeti njegovu funkciju privremenog predsednika vlade!

Vesti

NETANIJAHU OSTAJE PREMIJER! Optužba za korupciju ne remeti njegovu funkciju privremenog predsednika vlade!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji je na čelu privremene vlade, ne mora da podnese ostavku, nakon što je optužen za korupciju, odlučio je danas državni tužilac

Netanijahu (70) je optužen je u petak za korupciju, prevaru i zloupotrebu fondova i suočava se sa pravnim procesom koji bi mogao da traje godinama.

Tužilac Avičai Mandelbilt je naveo da Netanijehu u ovoj fazi procesa ne mora da se povuče.

Visoki zvaničnici tužilaštva razmetrali su danas da li Netanijahu treba da bude proglašen privremeno neprikladnim da obavlja svoju dužnost, što bi značilo da on treba da podnese ostavku ili da uzme odsustvo.

SAD BESNA NA NEMCE! Američki ambasador u Berlinu: TO ŠTO NAS POREDITE SA KINOM JE UVREDA

- Imajući u vidu da je Netanijahu na čelu privremene vlade, smatramo da pitanje njegove nesposobnosti za obavljanje funkcije treba ostaviti ''javno-političkom carstvu'', jer u ovom trenutku nema mesta za odluku državnog tužioca - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Izraelski analitičari smatraju da se formulacija "javno-političko carstvo" odnosi na stranku ili na opšte izbore, kao i na moguće zahteve Vrhovnom sudu da Netanijahu podnese ostavku.

Netanijahu je negirao navode otužnice i obećao da će ostati na vlasti iako je njegova pozicija već poljuljana, nakon što on i njegov politički protivnik Beni Ganc nisu uspeli da osvoje većinu za formiranje vlade na izborima, koji su u Izaraelu ove godine održani dva puta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija