• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

27.11.2019

23:00

VELEOBRT! Najveću pljačku na svetu IZVELE ŽENE?! Ukrale nakit iz 18. veka u Nemačkoj!

Vesti

VELEOBRT! Najveću pljačku na svetu IZVELE ŽENE?! Ukrale nakit iz 18. veka u Nemačkoj!

Podeli vest

Muzej "Zeleni trezor" u Drezdenu opljačkala dva izuzetno sitna lopova, napravila su toliko mali otvor na rešetkama na prozoru kroz koji su ušli da kroz njega ne može da prođe običan muškarac, već samo sitnija žena

Najveću pljačku na svetu, u kojoj je u ponedeljak iz muzeja u Drezdenu odnet nakit vredan više od milijardu evra, najverovatnije su izvele žene. Istražitelji kažu da su dva lopova koja su ušla u muzej "Zeleni trezor" bila toliko mala da je skoro nemoguće da su u pitanju muškarci.

Otvor veličine ljudske glave

Otvor na rešetkama prozora, kroz koji su upali u muzej, veličine je ljudske glave

Nemački mediji navode da je policiju zaprepastio način na koji su kradljivci ušli u jedan od najbolje obezbeđenih muzeja u zemlji.

- Otvor na rešetkama prozora kroz koji su upali u muzej toliko je mali da običan čovek ne može da prođe. Veličine je ljudske glave. To znači da su lopovi neverovatno sitni muškarci ili su u pitanju dve sitnije žene - prenosi nemačka televizija NTV.

Foto: Informer DN

 

Ta TV kuća dodaje da su pljačkaši bili obučeni u crno i da su nosili baterijske lampe na glavama kako bi se snašli u mraku, budući da su prethodno prekinuli snabdevanje strujom celog kvarta.

- Na snimcima sigurnosnih kamera vide se dve osobe kako sekirama razbijaju staklo vitrina u kojem je stajao nakit. Lopovi se nisu obazirali na kabaste vredne predmete, već isključivo na sitne. Uzeli su tri seta nakita koji imaju oko 100 delova i za pet minuta pobegli - navode nemački mediji.

Istražitelji sumnjaju da su "Zeleni trezor" poharali isti ljudi koji su u martu 2017. opljačkali muzej u Berlinu i odneli novčiće u vrednosti od četiri miliona evra. Obe krađe izvedene su za pet minuta i u oba slučaja lopovi su ušli kroz mali otvor na prozoru. Pljačka iz Berlina dosad nije rasvetljena, te se strahuje da ni ova iz Drezdena neće biti rešena.

Inače, krađa nakita iz "Zelenog trezora" izvedena je na spektakularan način. Lopovi su prvo zapalili obližnji trafo i tako prekinuli snabdevanje strujom celog kvarta u kojem se nalazi muzej. Zatim su u zoru, u 4.59 ujutru, kroz prozor upali u muzej, polupali vitrine i uzeli tri seta nakita iz 18. veka. 

Odneli nakit VREDAN MILIJARDU EVRA! Pljačka koja je ŠOKIRALA EVROPU (VIDEO)


Za samo pet minuta uspeli su da pokupe plen i pobegnu kolima. Kasnije je u jednoj podzemnoj garaži, nedaleko od muzeja, nađen zapaljen "audi A6", za koji se veruje da su lopovi njime pobegli. Odatle im se gubi svaki trag.

Ovo su neki od ukradenih komada nakita

- Šnala za kosu Marije Jozefe od Austrije, poslednje kraljice Poljske. Na njoj se nalazi ogroman dijamant. Pravljena je 1713, a dorađena je 1719.

- Kopča za šešir sa dijamantima

- Dijamantski broš u obliku najvišeg odlikovanja kraljevine Poljske Reda belog orla

 

- Ogrlica sa 177 saksonskih bisera

- Ukras za kosu napravljen od dijamanata u obliku polumeseca

 




 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija