• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

28.11.2019

15:22

BRITANCI U PANICI: U slučaju rata PUTIN bi nas SRAVNIO SA ZEMLJOM! (VIDEO)

Vesti

BRITANCI U PANICI: U slučaju rata PUTIN bi nas SRAVNIO SA ZEMLJOM! (VIDEO)

Podeli vest

Ruska vojska je superiornija u odnosu na britansku zato što ima znatno više artiljerije i modernije oružje sa većim dometom, zaključak je novog izveštaja o stanju trupa Ujedinjenog Kraljevstva

Britanci su u panici jer bi ih vojska ruskog predsednika Vladimira Putina u slučaju rata sravnila sa zemljom. Prema novom izveštaju, koji je poredio vojnu moć dve zemlje, Rusija je proglašena superiornijom, i to zato što ima znatno više artiljerije i modernije oružje sa većim dometom.

Nedostatak oružja

Studija koju je uradio Institut kraljevskih ujedinjenih službi pokazala je da je najslabija tačka britanske vojske to što nema dovoljno artiljerije i što nije u mogućnosti da je transportuje na željeno mesto kako bi snabdela diviziju, koja broji prosečno oko 20.000 vojnika. Britanci imaju samo 598 komada artiljerije, dok Rusi imaju čak 4.342.

- Postoji značajan manjak britanskog taktičkog i operativnog oružja - zaključeno je u izveštaju.
Kako je istaknuto, artiljerija nosi najveći teret bilo kog rata, pa bi u slučaju sukoba sa Rusijom Britanija bila sravnjena sa zemljom.

DA LI JE KONAČNO VREME DA PRINC ČARLS POSTANE KRALJ?! Skandal princa Endrua bi mogao da donese promene u kraljevskoj porodici

(VIDEO) BRITANIJA NIKAD NIJE OVAKO PONIŽENA! Mediji ismevaju umišljenu kolonijalnu silu, KO JE NAPRAVIO DVA BESKORISNA NOSAČA AVIONA!

- Britanske kopnene trupe imaju problem jer im nedostaje oružje. Takođe, britansko oružje je mnogo manjeg dometa, što daje mogućnost neprijateljskoj artiljeriji da deluje nesmetano. Nezavisno od borbene taktike, jasno je da britanske snage moraju da povećaju svoju oružanu snagu ukoliko žele da održe kredibilnu ratnu sposobnost - naveo je jedan od autora izveštaja dr Džek Vejtling.

Osim artiljerije, kao veliki problem istaknuto je i to što Britanija ima znatno manje vojnika od Rusije. Britanci imaju 83.500 redovnih vojnika, dok Rusi imaju čak 280.000 njih sa mnogo boljom opremom.

- Britanski vojnici imaju višecevne lansere raketa sa GPS navođenjem. Međutim, ti sistemi nisu precizni i potpuno su neupotrebljivi jer Rusija može da ometa GPS signal. Takođe, britanski lanseri imaju domet 85 kilometara, što je ništa u poređenju sa ruskim dometom od 120 kilometara - objašnjeno je u izveštaju.

S obzirom na to da kopnene trupe praktično nemaju oružje, Britanija, kako se zaključuje, ne bi imala nikakve šanse u mogućem konfliktu u Istočnoj Evropi protiv Rusije.

Srećom ne bi ratovali sami

Ministarstvo odbrane u Londonu, komentarišući najnoviji vojni izveštaj, navelo je da Britanija nikad ne bi ratovala sama protiv Rusije.
- Britanija nije sama. Ona ima saveznike u NATO, koji se zajedno suprotstavljaju opasnostima iz vazduha, sa mora i kopna, nuklearnim i sajber-pretnjama. U slučaju bilo kakve krize saveznici bi delovali zajedno - naveli su iz britanskog ministarstva.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 4 godine

Lepo su Englezi rekli oni ne ratuju sami oni isceniraju rat kroz propagandu i laži pa onda prevare druge da ratuju za njihove interese.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija