• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.11.2019

20:37

UNIVERZALNI OFICIRI SU NOVI RUSKI SPECIJALNI VOJNI ODRED! Oni koriste bespilotne letilice, izvode desant iz helikoptera i prave zasede!

Vesti

UNIVERZALNI OFICIRI SU NOVI RUSKI SPECIJALNI VOJNI ODRED! Oni koriste bespilotne letilice, izvode desant iz helikoptera i prave zasede!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane formiralo je specijalni odred sačinjen od 30 „univerzalnih oficira“ koji su prošli rigoroznu selekciju u okviru eksperimentalnog programa koji je zasnovan na iskustvu iz Sirije

U okviru programa na poligonima vojnih okruga i Severne flote održana je selekcija kandidata.

Tu su učestvovali mladi oficiri, kao i komandanti koji već imaju iskustva u rukovođenju jedinicama.

- Od ukupno 4.500 hiljade učesnika eksperimenta, odabrano je 30 ljudi, od kojih je formirana mešovita jedinica specijalne namene- saopšteno je iz vojske.

„Univerzalni oficiri“ su morali da nauče da izvode desant iz helikoptera, da savladaju planinski teren, pređu vodene barijere pomoću čamca i užeta, prave zasede i koriste bespilotne letelice. Vojnici su izvršili ukupno sedam specijalnih borbenih zadataka, prolazeći obuku u svim uslovima — kopnenim, vazdušnim, vodenim i vatrenim.

- Veoma je dobro kada ste na početku svoje oficirske službe prošli takva testiranja. Siguran sam da ste imali dovoljno izazova u vašem životu i da ste bili tamo gde je bilo potrebno da se stvarno primene znanja i praktična umeća. Želeo bih da vam ove veštine daju novi podsticaj za dalju službu za dobrobit Otadžbine- rekao je načelnik Glavne vojno-političke uprave Oružanih sila general-pukovnik Andrej Kartapolov tokom ceremonije dodeljivanja nagrada.

(VIDEO) DOK RAFALI ODJEKUJU, RUSKI VOJNICI EVAKUIŠU AMERIČKE?! I TO JE MOGUĆE! Helikopter sleće usred borbe i spašava vojnike SAD!

Na kraju programa izabrani su najbolji učesnici — vozač, strelac, podvodni diverzant, planinski strelac i vojnik-sportista. Nagrade nisu mimoišle ni učesnice ženskog pola u kategoriji „Snaga lepote“.

- Svaki takmičar je pokazao visok stepen borbene obuke i fizičku spremnost, a što je najvažnije — pokazali su kvalitete po kojima je poznat ruski oficir — patriotizam, jedinstvo i spremnost da štiti otadžbinu- zaključio je Kartapolov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija