• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevno.hr/Z. G.

04.12.2019

07:00 >> 23:19

ŠTA SU NACISTI RADILI NA KAVKAZU?! Otkriven kovčeg s amblemom Trećega Rajha! I TI NE BILO KAKAV VEĆ SA ZNAKOM "Ahnenerbe"

Vesti

ŠTA SU NACISTI RADILI NA KAVKAZU?! Otkriven kovčeg s amblemom Trećega Rajha! I TI NE BILO KAKAV VEĆ SA ZNAKOM "Ahnenerbe"

Podeli vest

U Republici Adigeji, koja se nalazi na Kavkazu te je u sastavu Ruske Federacije, na veliko čuđenje stručnjaka, tokom arheoloških iskopavanja 2017. godine pronađen je kovčeg s amblemom Trećega Rajha

Ipak, pažnju javnosti je zaokupilo otkriće ostataka nepoznatih bića koji su se nalazili pored kovčega. Reč je o lobanjama bez čeljusti, čeonih kostiju i potiljaka. Ostatke je u pećini pronašao tim naučnika Vladimira Melikova još 2015. godine, ali je otkriće postalo zanimljivo kada je utvrđeno a se na kovčegu nalazi znak "Ahnenerbe". Reč je o nacističkom institutu koji je osnovao Hajnrih Himler 1935. godine kako bi pronašao dokaz da su arijevci nekad vladali svetom.

Taj nacistički institut se bavio istraživanjem paranormalnog i okultnog  pa su teoretičari zavera zaključili kako su lobanje dokaz da su nacisti bili u kontaktu s vanzemaljcima. Međutim, ruski arheolozi tvrde da ostaci nemaju nikakve veze sa vanzemaljcima, te da je najverovatnije reč o lobanjama ovnova koje su voda i rečno kamenje u velikoj meri deformisali te izbacili na obalu.

Nacizam i okultizam

Nacistička zaluđenost rasnom, fizičkom i umnom supremacijom daleko je kompleksnija i intrigantnija od uobičajenog istorijskog, ratnog, političkog, ideološkog i totalitarnog konteksta.

Već od kraja Drugog svetskog rata, brojni stručnjaci, pre svih istoričari, lingvisti i psiholozi, pokušavaju objasniti "izopačenost nacizma", a čini se da se koreni te izopačenosti delomično nalaze u okultizmu. Korišćenje "čudesnog" oružja, crne boje, mrtvačkih glava, orlova, runa i astrologije daje naslutiti da su nacisti planirali da se služe nadnaravnim silama. Istraživanja ukazuju na to da su se za vreme Drugoga svetskog rata koristile teze poput onih da je izgubljena civilizacija Atlantida bila pradomovina Arijevaca što je polako postao temelj nacističke ideologije. Sudeći prema podacima, sama pobeda u ratu je, takođe, posledica korišćenja okultnog u kretanju prema pobedi. Osim toga, fokusiranost na okultno jačalo je i uverenje Nemaca da su upravo oni viša, izabrana rasa na Zemlji, takođe, jačajući u njima ideju germanske uzvišenosti.

Američki istoričar i poznavalac savremene nemačke istorije Eric Kurlander (46) kaže da "magijsko ili nadnaravno razmišljanje ne proizvodi automatski fašizam, a kamoli nacizam. 

- U kasnom 19. veku većina Evrope i Severne Amerike doživela je renesansu u magijskom razmišljanju, u okultnim i njuajdž doktrinama. Ne mislim da su Nemačka i Austrija bile jedinstvene u tom pogledu. Ali mislim da su posebna epistemologija okultizma, novopoganstva i granične nauke u nemačkome delu srednje Evrope, u kombinaciji s često etničkim i imperijalističkim sadržajem takvih doktrina i društveno-političkim okruženjem pod uticajem krize, olakšali razmišljanja koja su proizvela nacizam i privukla obične Nemce Hitleru. Na osnovu priznatog površnog čitanja komparativnog rada, ne vidimo istu razinu rasizma, antisemitizma ili imperijalizma - ukratko, teorije rase i prostora - u francuskim, britanskim ili severnoameričkim okultnim krugovima. Niti su veze između takvih pokreta i glavnih političkih stranaka prevladavajuće u Francuskoj, Velikoj Britaniji ili Sjedinjenim Državama. Ako su Čerčilovi i torijevci, socijalisti Leona Blama ili Rusveltove demokrate imali svoje 'nadnaravne' mislioce, oni nisu bili toliko uticajni ili posvežni takvim idejama kao što su Himler, Hes, Darré, Ley, Ohlendorf i društvo. Čak su se i Hitler, Gering i Gebels često koristili takvim idejama, a u nekim slučajevima su ih i prihvatili".

Rune

Nacisti su naročito bili fascinirani mističnim simbolima, tzv. runana. Rune su izvorno slova koja sačinjavaju pismo kojim su severnoeuropski germanski narodi pisali pre prelaska na latinicu. Ipak, osim za pisanje, rune su se od najranijih dana koristile i za gatanje. Prvi runski zapisi potiču iz 4. veka i bili su urezani u kamen.

HTELI SU U NATO, SAD IH "BOLI GALVA ZBOG RAČUNA", A ON ĆE BITI SVE VEĆI: Evo koliko balkanske države plaćaju da i one dožive "moždanu smrt"!

Runski alfabet naziva se futhark, prema nazivima prvih šest runa, a imao je 24 grafema. Njime su od 1. do 8. veka pisali germanski narodi širom Evrope, a ponajviše na područjima današnje Danske, Švedske i Norveške. Smatra se da i rune, poput grčkog i koptskog pisma, latinice ili ćirilice, potiču iz starog feničkog pisma.

Odinov put

Nordijski mitovi, koji su fascinirali nacističke ideologe, govore o mističnom nastanku runa. Jedna od njih kaže da je jednog dana bog Odin jahao svog osmonožnog belog konja Sleipnira i došao do mitskog drveta Yggdrasila, kako su stari Germani nazivali veliki kosmički jasen na čijem stablu počiva devet svetova, pa i ovaj naš koji se zove Midgard ili Međuzemlje. Tamo je Odin sreo tri norne kako sede uza bunar sdbine Urđarbrunnr.

Norne su tri mitske sestre od kojih prva započinje presti nit života, tj. određuje rođenje, druga prede nit života, tj. čuva ga, a treća kida nit života, tj. određuje smrt. U grčkoj mitologiji, tako, postoje tri moire, u rimskoj tri parke, a u slavenskoj tri suđenice (sudice, suđaje, rođenice, rojenice ) koje se ponekad nazivaju: Upis, Uris i Vusud.

Norne su Odinu odale brojne tajne iz daleke prošlosti i proricale mu budućnost. Kako je htio znati više, one su mu rekle da ode do diva Mímira koji čuva bunar mudrosti Mímisbrunnr čijom se vodom zaleva Drvo sveta. Kako mu Mímir nije tek tako hteo predati sva znanja, Odin je učinio veliku žrtvu. Izvadio je jedno svoje oko i dao ga bunaru kako bi dobio priliku da pije iz njega. Stoga se Odin vrlo često prikazuje kao jednooki starac. Međutim, ni dalje nije bio zadovoljan. Na povratku mu je kaput zapeo za granu drveta s kojeg je lišće opalo i tako je ostao visiti. Devet dana i devet noći uzalud se pokušavao osloboditi. Tako je ugledao plemenite simbole velike moći. To su bile rune. One su mu dale moć da se oslobodi s tog drveta. Skočio je i ponovno odjahao u Valhallu. Potom je Odin inicirao mnoge svoje saborce u znanje o runama, kako bogove, tako i ljude. Devet dana i noći simboliziraju šamanski obred koji je potrebno proći pre nego što se netko odluči koristiti rune u magijske svrhe. U poemi Hávamál opisano je čak i to da se runama može vratiti život.

Upotreba u magiji

Upotreba runa u magijske svrhe zabeležena je još u 3. veku. Runski vrač zvao se erilaz. Rimski senator i istoričar Tacit u 2. veku je  zapisao kako germanski sveštenici režu prutove na tanke ploške, urezuju rune, a potom ih bacaju na belo platno i gataju. U srednjovekovnoj Poetskoj Eddi, u poemi Sigrdrífumál, opisano je kako valkira Brunhilda poučava junaka Sigurda kako se koriste  rune. Primer radi, za pobedu u borbi trebalo je na mač urezati "pobedničke rune", a za mirnu plovidbu na pramac i krmu trebalo je urezati "talasne rune". Od 17. veka rune je ponovno populizova švedski hermetist Johannes Bureus.

NA TRASI "TURSKOG TOKA" OTKRIVENO VELIKO ANTIČKO NASELJE! Čak 54 arheološke lokacije u našoj zemlji pronađene zahvaljujući gasovodu!

Nacistička fascinacija runama zasniva se pre svega na knjizi Das Geheimnis der Runen ("Tajna runa") iz 1908. koju je napisao austrijski okultni pisac Guido von List (1848.-1919.) koji se smatra ideološkim začetnikom oživljavanja germanske paganske religije. U knjizi je objavio popis 18 "Armanen" runa koje su mu se ukazale u stanju privremena slepila nakon operacije mrene na oba oka 1902. godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Ma kakvi bre arijevci... u vreme Rimskog carstva, koje je u istorijskim razmerama relativno skoro propalo, i Germani i Sloveni i Gali i Kelti su bili poludivljaci tek za stepenik iznad šumskih ljudi. Umirali su negde oko 30. godine života u tada "dubokoj starosti". Nažalost, tokom istorije su ojačali, uništili rimsko carstvo i vratili civilizaciju za jedno 1000 godina unazad, tako da je "savremeni svet" tek negde u 12./13. veku dostigao stepen razvoja koji je postojao u prvom veku nove ere.

aurelije

pre 3 godine

U vezi teme vidjeti na :https://hrp-ap.com/hr

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija