• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

05.12.2019

12:11

ŠOJGU POSLAO SNAŽNU PORUKU SRBIJI! Dok je Rusije, OVO PRAVILO ĆE VAŽITI!

Vesti

ŠOJGU POSLAO SNAŽNU PORUKU SRBIJI! Dok je Rusije, OVO PRAVILO ĆE VAŽITI!

Podeli vest

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski otkriva poruku koju je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu poslao srpskim pilotima. „To je velika stvar, to vam niko drugi na Zapadu ne daje“, naglasio je Lazanski

Predsednik Srbije je uoči puta u Soči najavio dodatne reforme Vojske Srbije i rekao je da će Srbija stati sa kupovinom oružja i na pametan način razvijati kompletan sistem odbrane.

Lazanski objašnjava da to ne znači da ćemo u potpunosti stopirati nabavku oružja, nego da ćemo u drugačijem smislu akcenat staviti na razvoj i reformu vojske.

Foto: printscreen

MOŽEMO NAĆI NAČINE DA VAS ZAOBIĐEMO! Putin odbrusio Bugarima: NAMERNO ODLAŽETE IZGRADNJU TURSKOG TOKA!

MAKRON ODBIO DA SE IZVINI ZA KOMENTAR O MOŽDANOJ SMRTI NATO: Apsolutno stojim iza onoga što sam rekao!

„Postoje različite etape u razvitku i reformisanju vojske. Nekad date naglasak na kupovinu novih borbenih sistema, a posle toga date naglasak na povećanje plata. Mi smo u protekle tri-četiri godine išli za nabavkom novih borbenih sistema — nabavili smo helikoptere, avione, delove PVO, nabavljamo i dalje. Sad je verovatno taj ciklus završen i idemo malo na povećanje plata ljudi u Oružanim snagama, ali nećemo se zaustaviti potpuno (ni u nabavci oružja). Možda neće ići tim jakim tempom i tako krupnim sistemima, ali stavićemo naglasak na neke druge stvari“, rekao je ambasador.

Prema njegovim rečima, vojno-tehnička saradnja između Rusije i Srbije će se nastaviti.

„Ne zaboravimo da Rusija daje besplatnu obuku za pilote naših nadzvučnih aviona. Ruski ministar odbrane Šojgu je rekao: ’Dok je Rusije, biće i besplatne obuke za srpske pilote‘. To je velika stvar, to vam niko drugi na Zapadu ne daje“, naglasio je Lazanski.

Postoji plan i da Srbija i Rusija zajedno proizvode oružje, uključujući i složenije borbene sisteme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija