• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

08.12.2019

08:46

ALBANIJA SE PONOVO ZATRESLA, POTRES I U CRNOJ GORI! Zemljotresi opustošili zemlju- UNIŠTENO SKORO 6.000 KUĆA, EU DAJE 15 MILIONA ZA OBNOVU!

Vesti

ALBANIJA SE PONOVO ZATRESLA, POTRES I U CRNOJ GORI! Zemljotresi opustošili zemlju- UNIŠTENO SKORO 6.000 KUĆA, EU DAJE 15 MILIONA ZA OBNOVU!

Podeli vest

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je sinoć u 23.14 časova zemljotres srednje jačine, sa epicentrom 18 kilometara južno od Medove, u Albaniji

Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 4.2 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 6 stepeni Merkalijeve skale, prenose mediji.

Zamenica ministra unutrašnjih poslova Albanije Rovena Voda saopštila je juče da je 3.135 građana evakuisano, a 5.497 domova teško oštećeno posle razarajućeg zemljotresa u toj zemlji.

To, kako je navela, pokazuju najnoviji podaci o pričinjenoj šteti u zemljotresu, koje su prikupili inspektori u Tirani, Draču, Lješu, Laču i Kroji, prenosi Albanijan dejli njuz.


Voda je dodala da je 12 zdravstvenih centara i prostorija za vanredne situacije u Kroji, Draču, Laču i Tirani oštećeno u zemljotresu.

NOVI JAK ZEMLJOTRES U ALBANIJI! Epicentar 25 km od Tirane!


Podsetimo, u zemljotresu jačine 6,4 stepeni Rihterove skale, koji je potresao Albaniju u 03.55 časova 26. novembra, stradala je 51 osoba, dok je više od 900 ljudi povređeno.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je pre neki dan da će EU izdvojiti odmah iz susedskog fonda 15 miliona evra za podršku albanskom narodu, a da če zatim organizovati donatorsku konferenciju, o čemu je obavestila albanskog premijera Edija Ramu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Akcija,samo da i našima ne padne na pamet da poklone neko milionče evrića.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija