• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/webtribune.rs

09.12.2019

15:17

OTKRIVENA VELIKA HITLEROVA TAJNA! Kada je POSLE SMRTI OTVOREN NJEGOV RAČUN, svi su BILI ŠOKIRANI!

Vesti

OTKRIVENA VELIKA HITLEROVA TAJNA! Kada je POSLE SMRTI OTVOREN NJEGOV RAČUN, svi su BILI ŠOKIRANI!

Podeli vest

Hitler se pretvarao da je nesebično posvećen nacističkom pokretu, ali sredinom tridesetih godina prošlog veka je već bio blizu toga da postane jedan od najbogatijih ljudi u Evropi

Iako se Adolf Hitler, vođa Nacističke partije, koji je 1933. postao nemački kancelar, navodno, gnušao materijalizma, on je bio licemer koji je, zapravo, uživao u novcu i najviše se brinuo za sebe.

Kada bi se vratio sa bilo kog putovanja u inostranstvo, njegovi koferi bi bili puni švajcarskih franaka i dolara, dragog kamenja i nakita, odnosno poklonima od njegovih brojnih podržavalaca, ponajviše preduzetnika i aristokrata, a priča se da ga je čak i Staljin finansirao.

Početkom dvadesetih godina prošlog veka, ovi darovi su počeli da vrede još više zbog inflacije. Taj novac Hitler je iskoristio da podrži svoju partiju koju je tretirao kao svoju privatnu firmu.

Osim toga, Asocijacija nemačkih industrijalista Rajha je uspostavila „Pokret Adolfa Hitlera“ za koji je svaki poslodavac davao doprinos na godišnjoj bazi- a sav novac je uzimao lično on. Taj pokret je dobijao i do 100 miliona maraka godišnje, što bi u današnje vreme bilo oko 640 miliona dolara.

Nemačka industrija, koja je zarađivala dosta, ponajviše od naoružanja, praktično je plaćala sve Hitlerove hirove i luksuzan način života. Prema današnjim standardima, on je bio milijarder.

OTVORENA HITLEROVA VUČJA JAZBINA Ono što je tamo zatečeno ZAPANJILO JE SVET! Imao je to u svakom svom sedištu...

Primorao je i mnoge Nemce da ostave svoju imovinu nacističkoj partiji u testamentima, a to je sve direktno išlo u njegove ruke.

Trošio je milione i milione maraka na slike i umetnine od kojih su mnoge otete od bogatih Jevreja, a skupljao je i goblene i antički nameštaj.

ŠTA SU NACISTI RADILI NA KAVKAZU?! Otkriven kovčeg s amblemom Trećega Rajha! I TI NE BILO KAKAV VEĆ SA ZNAKOM "Ahnenerbe"

Vlasništvo nad izdavačkom kućom Eher je bilo još jedan od izvora Hitlerovih prihoda. Pri kraju rata, Eher je imao sredstva vredna 600 miliona maraka, što bi danas bilo oko 8,5 milijardi dolara. Ova firma nije plaćala apsolutno ništa za porez, zahvaljujući Hitlerovom ukazu iz 1940. godine.

Takođe, Hitlerova knjiga „Mein Kampf“ (Moja borba) je prodata u nekoliko miliona kopija posle 1934. godine. On je godišnje zarađivao negde između 1,5 i 2 miliona maraka (6-8 miliona današnjih dolara), a u 1944. godini se na njegovom računu nalazilo 5,5 miliona maraka, što bi danas bilo oko 22 miliona dolara!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija