• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

10.12.2019

10:45

PREMINUO bivši gradonačelnik Moksve JURIJ LUŠKOV!

Vesti

PREMINUO bivši gradonačelnik Moksve JURIJ LUŠKOV!

Podeli vest

Bivši gradonačelnik Moskve Jurij Luškov preminuo je ui 84. godini, izjavio je izvor u Moskvi, ne otkrivajući detalje. Luškov je bio gradonačelnik ruske prestonice od 1992. do 2010. godine

Bio je potpredsednik i jedan od osnivača vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

Kanal REN-TV objavio je da je bivši gradonačelnik umro u bolnici u nemačkom gradu Minhenu, gde je navodno bio podvrgnut operaciji srca.

Luškov je rođen 21. septembra 1936. u Moskvi. Diplomirao je na Ruskom državnom univerzitetu za naftu i gas u Gubkinu (Nacionalni istraživački univerzitet) 1958. godine, odsek mašinstvo.

U Ministarstvu hemijske industrije počeo je da radi 1974. godine. Biran je za gradonačelnika Moskve u junu 1996., decembru 1999 i decembru 2003.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija