• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.12.2019

13:55

ERDOGAN BESNI NA NOBELOV KOMITET ZBOG HANDKEA: Dali ste nagradu RASISTI koji negira GENOCID U BOSNI i brani zločinca Miloševića!

Vesti

ERDOGAN BESNI NA NOBELOV KOMITET ZBOG HANDKEA: Dali ste nagradu RASISTI koji negira GENOCID U BOSNI i brani zločinca Miloševića!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Nobelovu akademiju da je nagradila narušavanje ljudskih prava time što je nagradu za književnost dodelila Peteru Handkeu, koji je kritikovan zbog podrške nekadašnjem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću

"Davanjem Nobelove nagrade za književnost rasisti, koji negira genocid u Bosni i brani ratne zločince i to 10. decembra na Dan ljudskih prava, ne znači ništa drugo nego nagrađivanje za kršenje ljudskih prava", rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

Turska je rekla i da se pridružila drugim zemljama koje bojkotuju ceremoniju uručenja Nobelove nagrade u znak protesta zbog izbora Handkea.

 

HRVATI BOJKOTUJU dodelu Nobelove nagrade zbog SLOBODANA MILOŠEVIĆA

KRŠITE USTAV AKO SE POJAVITE NA DODELI NOBELOVIH NAGRADA! Komšić zapretio predstavtnicima ambasade BIH zbog Handkea, NE MOŽE DA SHVATI DA TAKO NIŠTA NEĆE PROMENITI!

Rojters navodi da je Handke (77) davao podršku Miloševiću i govorio na njegovoj sahrani 2006. godine. Handkeu će danas biti uručena nagrada i novčani iznos od 935.000 dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nemanjic

pre 4 godine

Turcine, tvoji sunarodnici ucinili genocid nad Jermenima. Srbi nikada nisu otimali tudje, samo su branili svoje. O kojim ti ljudskim pravima govoris??? Ti si, tiranin i diktator.

PESTERAC

pre 4 godine

Vi cete da govorite o Zlocinima!!!!! Imali rata da niste ubijali ali samo civilr.

momo

pre 4 godine

bolje cuti jer od vas nema vecih i krvolocnijih zlocinaca.

Stojan

pre 4 godine

Pazi, pazi, otkriva pravo lice. Te lazi i propaganda vise ne prolazi, to bi i Erdogan trebalo da zna.

pedjaalbi

pre 4 godine

Šta je zapenio? I ko je njega, Šiptare i Hrvate bilo šta pitao? Mnogo ih je koštala gomila laži iz 90-tih u ,,svetskim" medijima, pa bi još malo da je koriste. Da smo se mi prema svima koji su se ovom prilikom javili postupali kao oni sa nama, mnogo toga bi na Balkanu drugačije izgledalo. A kakva vremena idu, daće Bog, izgledaće!

srb

pre 4 godine

Nas veliki prijatelj Erdogan bi s tri ruke glasao da su Srbi genocidni jer ga boli sto su Turci optuzeni za genocid nad Jermenima !Ne bi dalje. ajte malo vi............. Moze li itko normalan posle svih zlocina nad Srbima makar u zanjih 150-g. milionskih zrtava Srbe glasati genocidnim,mogu danasnji BG-ski prijatelji koji im sluze i docekuju

Major

pre 4 godine

"Niko krupno ka Turcin ne laze"! Eto ti cijele Turske price o Balkanu. Oni samo zele da se vrate! A mi ne damo, ka sto i nijesmo dali i nikada necemo dati! Izvinjavam se, kada su Turci u pitanju jezik mi krene kodom pradjedova spontano i nekontrolisano! Stoko Turska, mrs iz Srbije! Eto ti drustvo koje je u bojkotu s tobom. Ne vidim nesto sponzore i nalogodavce koji su Srbe optuzili za sva svoja nedela protiv Srba, Srpske zemlje, kulture, istorije, Srpskog naroda! Oni znaju, medjutim, sta su i zasto radili, ali se kod njih stvari menjaju iz casa u cas, a vi ste, ta mala grupa balkanskih vasljivaca ostali sami protiv ostatka sveta. Vi ste ustali protiv negacije vasih lazi i obmana koje su vam nalozili upravo ovi sto dodeljuju nagradu! Time zele da vas se ratosiljaju i razumem sta pokusavate. Uzalud! Svedska za vas nije samo daleko, nego je i visoko. I da vas utesim - nema to nikakve veze sa Srbima, kao sto neki nasi majmuni pokusavaju da prikazu. To je visa sfera. To je apologija istine! E sad, sto tu ima objektivno mnogo vise Srba nego vas - zalim slucaj! Srbija je vecna, dok su joj deca verna!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija