• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune.rs/informer.rs

10.12.2019

16:42

OVAJ RAT ĆE IZBRISATI ČOVEČANSTVO! Ako jedna od PET SILA upotrebi NUKLEARNI ARSENAL, CRNO NAM SE PIŠE!

Vesti

OVAJ RAT ĆE IZBRISATI ČOVEČANSTVO! Ako jedna od PET SILA upotrebi NUKLEARNI ARSENAL, CRNO NAM SE PIŠE!

Podeli vest

Sledeći svetski rat biće “poslednji rat” jer će izbrisati čovečanstvo, upozorava stručnjak, rekavši da je nuklearni arsenal promenio model ratovanja

Pet zemalja poseduje nuklearno oružje, a to su SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija i Kina. Ali Izrael, Indija, Pakistan i Severna Koreja takođe grade značajan nuklearni arsenal. Ako bi treći svetski rat izbio između dve, ili više ovih zemalja, to bi moglo da izbriše čovečanstvo.

Autor knjige End Times: A Brief Guide to the End of the World (Kraj vremena: Kratak vodič za do kraja sveta) Brajan Volš, smatra da je najveća pretnja životu na Zemlji nuklearni rat.

Volš je utvrdio da su politički lideri u elektroenergetskim centrima poput Rusije i SAD-a „manje stabilni“ i skloniji pritiskanju crvenog dugmeta.

DRAMATIČNO! SEVERNA KOREJA OPET TESTIRALA NUKLEARNO NAORUŽANJE! Ovo je alarmantno upozorenje za svet!

Volš je rekao da je sada opasnija atmosfera nego tokom hladnog rata, jer su tenzije između Sovjetskog Saveza i SAD porasle do tačke da su mnogi počeli da se plaše nuklearnog rata.

- Još uvek je najveća pretnja nuklearni rat. Mislim da smo to zaboravili ili zanemarili. Sada nuklearno oružje poseduje više zemalja nego tokom hladnog rata. Kada razgovarate sa stručnjacima, koji su živeli u tom vremenskom periodu, kažu da je sada zapravo opasnije vreme, delom i zato što imate manje stabilne vođe u državama poput Rusije i SAD- kaže Volš.

Autor tvrdi da se danas nuklearno oružje skladišti na isti način kao i tokom hladnog rata, što je loša vest.

- Nije uspostavljen pravi sistem kontrole nuklearnog oružja. Tek je tokom šezdesetih godina shvaćeno da upotreba ovog oružja neće biti sledeći rat, već „ poslednji“.

RUSKI NAUČNIK PREDVIĐA STRAŠAN KRAJ AMERIKE: SAD čeka građanski rat, krah dolara, ali i raspad zemlje! (VIDEO)

U aprilu ove godine, izveštaj Komiteta za međunarodne odnose Doma lordova kaže da je “rizik od upotrebe nuklearnog oružja sada veći nego što je bio tokom hladnog rata.”

Izveštaj je kao razlog za eskalirane tenzije naveo “loše odnose između država koje poseduju ovo oružje, nove sposobnosti i tehnologije”, a jedan stručnjak sada veruje da je to najveći rizik s kojim se suočava čovečanstvo.

Pretnja nuklearnog rata, uključujući SAD, Kinu i Rusiju i dalje je velika pretnja, rekli su naučnici, a klimatske promene su takođe jedan od glavnih razloga za zabrinutost.

Čovečanstvo se sada suočava sa dve egzistencijalne pretnje, od kojih svaka treba da bude predmet brige i pažnje.

OZBILJNA OPASNOST! Veštačka inteligencija bi mogla da izazove nuklearni rat!

Ove velike pretnje – nuklearno oružje i klimatske promene – pogoršane su prošle godine sve većom upotrebom informativnog rata za podrivanje demokratije širom sveta, povećavajući rizik od ovih i drugih pretnji i stavljajući budućnost civilizacije u vanrednu opasnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija